Κρήτη

Ηράκλειο

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί εντυπωσίασαν μαθητές - φοιτητές

Εντυπωσιάστηκαν από τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της Συλλογής Μεταξά οι μαθητές της 2ης τάξης του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας  και των άλλων σημείων του δήμου Μαλεβιζίου που φιλοξενούνται στο μουσείο, άκουσαν με απλά λόγια από το δήμαρχο τη σπουδαιότητα ύπαρξής του για το Γάζι και το Μαλεβίζι γενικότερα, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν και τα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις.

Λίγο νωρίτερα, την σπουδαία Αρχαιολογική Συλλογή είχαν επισκεφτεί φοιτητές του τμήματος αρχαιολογίας του Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, οι οποίοι μελετούν τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης και έμειναν έκπληκτοι από την σπουδαιότητα των ευρημάτων που εκτίθενται στο μουσείο, ειδικά δε από αυτά της περίφημης Συλλογής Μεταξά. Μιας συλλογής που δώρισε ο αείμνηστος Νικόλαος Μεταξάς, για αυτόν ακριβός τον σκοπό, να εκτεθούν στο Γάζι και να μπορεί να τα θαυμάσει όλος ο κόσμος!

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης