Κρήτη

Ηράκλειο

Ξεκινούν κινητοποιήσεις και οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ

γιατρός

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ λόγω των απλήρωτων εφημεριών αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζεται.

Μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου  σε επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες θα προχωρήσουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ από την ερχόμενη Παρασκευή όπως αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση .

Ήδη οι ειδικευόμενοι του ΠΑΓΝΗ  απείχαν την περασμένη εβδομάδα από τα πρωινά ιατρεία και πλέον από την 1η Μάιου προχωρούν σε καθολική επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή .

​Όπως επισημαίνουν - οι ειδικευόμενοι του ΠΑΓΝΗ  σε σχέση και με τα εντονότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πραγματοποιούν  24ωρες εφημερίες χωρίς ρεπό, κάτι που αποτελεί, όπως λένε, πλήρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας αφού αναγκάζονται κατά πλειοψηφία να δουλεύουν έως και 32 ώρες άυπνοι.

​Ακόμα επισημαίνουν τη μη φυσική παρουσία επιμελητών στο χώρο των ΤΕΠ για πολλές ειδικότητες, τη μη επαρκή ασφάλεια των γιατρών απέναντι σε επιθέσεις ασθενών ή και συνοδών, τις απλήρωτες εφημερίες .

Σε γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα στις 14:00 και οι ειδικευμένοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ οι οποίοι θα αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν και εκείνοι σε κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας θα προχωρήσει  αύριο από τις  8 μέχρι τις 10 το πρωί το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων του Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα μετ εμποδίων γίνεται η εξυπηρέτηση  και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο λόγω του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού και της επίσχεσης εργασίας των γιατρών με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς εξυπηρετούνται  μόνο τα επείγοντα περιστατικά και ελάχιστα τακτικά χειρουργεία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου