Κρήτη

Ηράκλειο

Ξεκινά την Πέμπτη η ανάπλαση της πλατείας Σκαλανίου

Στην αναμόρφωση της πλατείας του Σκαλανίου προχωρά άμεσα ο Δήμος Ηρακλείου. Το πρωί της Πέμπτης εγκαθίσταται το συνεργείο και τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κάτοικοι του Σκαλανίου θα έχουν στη διάθεσή τους μια εντελώς καινούργια πλατεία, με φωτισμό και πράσινο, που θα είναι η «καρδιά» της κοινότητας.

Η ανάπλαση της πλατείας αποτελεί μία ακόμη παρέμβαση μετά την ανάδειξη του αναδόχου για τα έργα που ξεκινούν σύντομα για τη Βελτίωση και Ανάπλαση όλων των δρόμων του συνεκτικού τμήματος του οικισμού.  

Οι κάτοικοι του Σκαλανίου, που συνάντησαν την Τετάρτη το Δήμαρχο Ηρακλείου, μίλησαν με θετικά λόγια για τα έργα στην περιοχή τους και ευχαρίστησαν τον κ. Κουράκη για την άμεση αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή των προβλημάτων που ανακύπτουν. 

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...