Κρήτη

Ηράκλειο

Ξεκίνησε ο βιολογικός καθαρισμός στο Καστέλλι

Ξεκίνησε και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Αποχετευτικού Δικτύου Ακαθάρτων με τη χρήση αντλιοστασίου τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού του Καστελίου της πρώην δημοτικής ενότητας του Κόφινα.

Το έργο αφορά στη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων του οικισμού, καθώς και τη δημιουργία δικτύου ακαθάρτων και του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας τους. Οι εργασίες, που έχουν ήδη ξεκινήσει, αφορούν την ολοκλήρωση της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ( προϋπάρχει τμήμα εσωτερικού δικτύου που όμως δεν είναι ολοκληρωμένο) και τη δημιουργία του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης και του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, που βασίζονται στη μέθοδο των φυσικών συστημάτων με σηπτική δεξαμενή και χαλικόφιλτρα. Όπως αναφέρει η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου από το Δήμο κα. Μαριέττα Σγουρού, στόχος είναι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού καθώς η δυναμικότητα του έργου είναι της τάξης των 400 περίπου κατοίκων. Σε πολύ μικρά τμήματα όμως του οικισμού, όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά και τα λύματα είναι αδύνατο να διοχετευθούν στον υπό κατασκευή  βιολογικό καθαρισμό, θα μείνουν χωρίς σύνδεση λόγω προβλημάτων τεχνικής φύσεως.

Σε όλες τις μονάδες βιολογικών τριτοβάθμιας επεξεργασίας το νερό είναι κατάλληλο για άρδευση και αξιοποιείται γι’ αυτό το σκοπό.

Το έργο σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια καθώς προβλέπονται αρκετές κατασκευαστικές υποδομές αλλά και δίκτυα ( εσωτερικά και εξωτερικά) και ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς των λυμάτων που θα πρέπει να κατασκευαστούν. Ωστόσο επειδή η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α θα πρέπει να επισπευστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν τα όσα προβλέπονται στη μελέτη μέσα στο 2014.  Το έργο έχει προϋπολογισμό 1. 050.000 ευρώ και το ποσοστό έκπτωσης ανέρχεται στο 50% .

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!