Κρήτη

Ηράκλειο

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Ο σταρ της ελληνικής κυβέρνησης επέλεξε τις δημόσιες σχέσεις

Βαρουφακης - Ηρακλειο

Με αφορμή την  χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη στο Ηράκλειο η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ  έχει να σχολιάσει τα εξής΅
Την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται  ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή  ο "σταρ" της Ελληνικής κυβέρνησης αντί να δίνει την μάχη της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται στην πιο δύσκολή καμπή της, επέλεξε να κάνει δημόσιες σχέσεις από το Ηράκλειο.
Προφανώς η κυβέρνηση με το να καταλογίζει απλώς ευθύνες στους δανειστές όπως έκανε χθες  ο αρμόδιος Υπουργός προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος . Είτε  για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη είτε για το πακέτο μέτρων που θα έρθει σε περίπτωση συμφωνίας και θα είναι 5απλασια επιβαρυντικό για τον Έλληνα φορολογούμενο σε σύγκριση με τα όσα είχε συμφωνήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση .
Και στις δυο περιπτώσεις η κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ θα αποδειχθεί καταστροφική για τη χώρα.

Κρήτη

Ηράκλειο: Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με φόντο τον ενετικό φρούριο του Κούλε, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία όσο και την αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε απόψε (14/6) η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία της οικογένειάς του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών και φίλων του αείμνηστου Δημήτρη Ξυριτάκη, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Η αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.), ξεκίνησε ως ένοπλη αντίσταση στο νησί, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δικτατορίας, με πλατιά οργάνωση.

Από τα βασικά στελέχη της υπήρξε ο Δημήτρης Ξυριτάκης, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (Ε.ΔΗ.Ν), στήριζε την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας (1965-1967).

Με την έναρξη της δικτατορίας, οργανώθηκε, μαζί με επίλεκτα πρόσωπα του νησιού, στην Οργάνωση "Δ.Ε.Κ.Α". Όταν, όμως, η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Ξυριτάκης, όπως και τα λοιπά στελέχη, συνελήφθη, καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του διατήρησε την εντιμότητα, την ακεραιότητα, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και αξίες του.

Είναι, μάλιστα, επιτυχής ο χαρακτηρισμός που του είχε δοθεί, του μαχητή και διανοούμενου δικηγόρου, σε εποχή, μάλιστα, έκπτωσης του πολιτικού βίου και λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!