Κρήτη

Ηράκλειο

Ν.Μαριάς στην Ευρωβουλή: Διαγραφή του επονείδιστου χρέους τώρα

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη 14/01/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς ζήτησε να γίνει διαγραφή του επονείδιστου χρέους της Ελλάδας εδώ και τώρα.

 Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής: ''Ο παλιός πολιτικός κόσμος της Ευρώπης, αυτοί που ηγήθηκαν στις κυβερνήσεις και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο κ. Γιούνκερ, αφού γέμισαν την ευρωπαϊκή κοινωνία με στρατιές  φτωχών και ανέργων τώρα νίπτουν τας  χείρας τους και σαν νέοι μαθητευόμενοι μάγοι υπόσχονται ένα επενδυτικό πακέτο που δήθεν θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Όμως επενδύσεις δεν γίνονται με αέρα κοπανιστό αλλά με κεφάλαια τα οποία δεν διαθέτει το σχέδιο Γιούνκερ''.

Και απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Πρωθυπουργό της Λεττονίας που αυτό το εξάμηνο ασκεί την Προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Νότης Μαριάς συνέχισε: ''Επενδύσεις στον Ευρωπαϊκό Νότο που πλήττεται από την ανεργία δεν πρόκειται να γίνουν εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του Δημοσίου Χρέους που σαν μυλόπετρα κα Πρωθυπουργέ συνθλίβει τις χώρες αυτές".

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: "Γι’ αυτό πρέπει να γίνει διαγραφή του επονείδιστου χρέους στην Ελλάδα και κούρεμα του δημοσίου χρέους των υπολοίπων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Γιατί μόνο έτσι θα απελευθερωθούν δημόσιοι πόροι που αντί να πηγαίνουν στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών θα επενδυθούν στην ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που δεν θα πρέπει να στοχεύει στην ευημερία των αριθμών και των κερδών αλλά στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τέλος ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την κατάργηση της λιτότητας και την τόνωση της ζήτησης".

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συλλυπητήρια Αυγενάκη για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη

λευτέρης αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη:

«Είναι μεγάλη η θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μίλτου Ανδρεανίδη, που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή υπηρετώντας το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, της Κρήτης κι όλης της χώρας.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη του καριέρα για τόσα χρόνια με τη φανέλα του ΟΦΗ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει με τη νέα γενιά, την οποία καθοδηγούσε ως team manager των Ακαδημιών της ΠΑΕ.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και στους οικείους του».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΟΦΗ: Και επίσημα Νιόπλιας μέχρι το 2023

Βόλει: Τέλος από ΟΦΗ ο Φλαούνας

Συνάντηση Μποκέα με τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη