Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα ταλαιπωρία και πάλι για τους ασφαλισμένους στο Ηράκλειο

Αντιμέτωποι με νέα ταλαιπωρία βρίσκονται και πάλι εκατοντάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι θα πρέπει και πάλι να περιμένουν μέχρι τις 25 Αυγούστου  για την έγκριση των αναρρωτικών τους αδειών αυτή την φορά λόγω της άδειας  που ξεκίνησε από χθες του  λιγοστού προσωπικού  στα τμήματα  πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτρόπων  έγκρισης αναρρωτικών αδειών  που λειτουργούν στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου.

Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Σωκράτη  Βαρδάκη τα συγκεκριμένα τμήματα λειτουργούσαν αρχικά με 4 υπαλλήλους ωστόσο η μία υπάλληλος με απόφαση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μεταφέρθηκε στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενώ άλλη μια υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε με αποτέλεσμα  το υπάρχον προσωπικό που έχει απομείνει τα δύο δηλαδή άτομα να έχουν  να αντιμετωπίσουν  ένα τεράστιο όγκο δουλειάς .

 Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην μείνει κλειστό το συγκεκριμένο τμήμα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα  και  να καλυφθούν οι θέσεις για τις δύο αυτές  εβδομάδες της άδειας του προσωπικού από άλλα άτομα.

Μάλιστα ο κ .Βαρδάκης εντός της ημέρας θα ζητήσει από τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη  να υπάρξει λύση στο θέμα ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι ,ενώ παράλληλα θα ζητήσει με την επιστροφή των δύο υπαλλήλων ,να στελεχωθεί το συγκεκριμένο τμήμα με επιπλέον δύο άτομα ώστε να υπάρξει ομαλή ροή στο τμήμα έγκρισης αναρρωτικών αδειών.

Όπως ανέφερε οι ασφαλισμένοι  έχουν απόλυτη ανάγκη να περάσουν από τις επιτροπές και να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους άδειες καθώς  διαφορετικά δεν μπορούν να επιβιώσουν και η επιπλέον καθυστέρηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ στο Ηράκλειο κ. Σωτήρης Κυριαζής επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι στο συγκεκριμένο τμήμα δούλευαν με πολύ εντατικούς ρυθμούς ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν  τις 2.000 αιτήσεις των αναρρωτικών αδειών που εκκρεμούσαν εδώ και πολλούς μήνες και πιο συγκεκριμέα από τον περασμένο χειμώνα και αυτή τη στιγμή όπως ανέφερε εκκρεμούν ακόμη περίπου 250-300 περιπτώσεις οι οποίες ωστόσο λόγω της άδειας του προσωπικού  θα εξεταστούν μετά τις 25 του μήνα.

«Εκκρεμούν μόνο οι υποθέσεις του τελευταίου μήνα»  επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ.Κυριαζής. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρει ότι οι υποθέσεις  που πρέπει να διεκπεραιωθούν είναι περίπου οι διπλάσιες.

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Εκοιμήθη η αγαπητή μοναχή

Μοναχή Ευβούλη

Εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών η αγαπητή μοναχή Ευβούλη Γρηγοράκη από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου.

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφέρονται τα εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη μας ανακοινώνει ότι εκοιμήθη εν Κυρίω η πολυσέβαστη μοναχή Ευβούλη Γρηγοράκη από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου, σε ηλικία 93 ετών.
Στο μοναστήρι που ασκήτεψε με αυταπάρνηση, ζήλο και απλότητα για πάνω από 70 έτη θα τεθεί το λείψανο της προς προσκύνημα σήμερα Πέμπτη από τις πρώτες πρωινές ώρες και η εξόδιος αυτής ακολουθία θα ψαλεί στις 03:00 μ.μ.

Ο Τίμιος Πρόδρομος την πήρε κοντά Του ώστε να την ανταμοίψει για τους πολλούς πνευματικούς της αγώνες.

Η Ιερά Μονή Κορακιών  στερείτε -φεύ- πλέον της μετὰ ζήλου διακονίας αυτής. Είη η μνήμη αυτής αγήρως· αναπαύσαι Κύριος ταύτην εν σκηναίς Δικαίων. ΑΜΗΝ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

ESPA BANNER