Κρήτη

Ηράκλειο

Μιχελογιαννάκης Οφείλουμε να υποδεχτούμε όλοι, την Παναγία Σουμελά

μιχελογιαννακης

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου έρχεται ο Πόντος στην Αθήνα, οφείλουμε να πάμε να προσκυνήσουμε Παναγία και Πόντο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι, βάση και των όσων είχε δηλώσει ο Υπουργός  Λεωνίδας Iασωνίδης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Αναλυτικά: 

Η ιστορία της Μάνας των ποντίων είναι μεγάλη. Το 386 μ.Χ, οι Αθηναίοι μοναχοί Bαρνάβας και Σωφρόνιος ίδρυσαν το μοναστήρι στο όρος Mελά στον Πόντο, ύστερα από αποκάλυψη της Παναγίας. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς. 
Το 1860 αποπερατώθηκε και ο 4όροφος ξενώνας 72 δωματίων καθώς και άλλα λειτουργικά οικοδομήματα και βοηθητικοί χώροι, καταλαβαίνουμε λοιπόν πόση μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα στην Μονή, ώστε να τους οδηγήσει στην ανέγερση τέτοιου ξενώνα. 
Το 1922 την  καταστρέφουν ολοσχερώς οι τούρκοι.
Το 1931 ο υπουργός Πρόνοιας της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου, Λεωνίδας Iασωνίδης, δηλώνει : «Eν Eλλάδι υπήρχαν οι Πόντιοι, αλλά δεν υπήρχεν ο Πόντος. Mε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήλθε και ο Πόντος».
Το 1951 πραγματοποιείται η επιθυμία όλων των Ποντίων, με τη θεμελίωση της Νέας Παναγίας Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου στην Καστανιά της Βέροιας. 
.   

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός:

rapid test

Έντονη ανησυχία επικρατεί στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή. 

Με το νομό Ηρακλείου να είναι στο "βαθύ κόκκινο" και τα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αρμόδιοι φορείς απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

"Είναι πράγματι ζοφερή η εικόνα. Κάθε μέρα έχουμε και περισσότερα κρούσματα. Πριν δέκα ημέρες είχαμε κάνει 380 τεστ και ήταν όλα αρνητικά. Λίγες ημέρες αργότερα η περιοχή εμφανίζει αυτή την εικόνα. Ανησυχούμε, παρακολουθούμε το θέμα, χωρίς να έχουμε ενημέρωση από τους επίσημους φορείς". Γεγονός είναι πάντως πως ανησυχούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά στο ekriti.gr ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

"Ειναι μια περιοχή που έχει πράγματι έξαρση στα κρούσματα. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα από τους κατοίκους. Κάνουμε στοχευμένα ελεγχους σε πάρα πολλές περιοχές για να δούμε πως υπάρχει αυτή η διασπορά", σημείωσε από την πλευρά του ο Επόπτης συντονιστής της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Πάνος Μαματζάκης,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός - Πελώνη για Κρήτη: Οι μεταλλάξεις προσέγγισαν το 90% των νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ιεράπετρα: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ