Κρήτη

Ηράκλειο

Μιχάλης Κριτσωτάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας στο ΠΑΓΝΗ εισέπραξε την αγανάκτηση του λαού

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την υποδοχή-διαμαρτυρία εργαζομένων, ασθενών και συνοδών ασθενών στον αναπληρωτή Υπ. Υγείας, κ. Γρηγοράκο, προχθές στο ΠΑΓΝΗ, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, απάντησε:

«Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Αίτημά τους είναι η υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας που η κυβέρνηση με τις πολιτικές της το «γκρεμίζει». 

Για τη μορφή της κινητοποίησης είναι επιλογή των ίδιων των εργαζομένων, εξάλλου όπως οι ίδιοι διευκρινίζουν «είχαν κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας», ο κ. Υπουργός και οι συνοδοί του ήταν που «έφυγαν».

Για το παράπονό του, ότι «πρωτοστάτησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Γρηγοράκος ας απευθυνθεί στα μέλη του κόμματός του. 

Φαίνεται όμως ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της συγκυβέρνησης ξεχνάνε πως οι πολιτικές που εφαρμόζουν έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και την απόγνωση, ότι τις συνέπειες των επιλογών τους ο κόσμος τις νιώθει καθημερινά «στο πετσί του». Αυτό που εισέπραξε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου ο Υπουργός ήταν η αγανάκτηση του λαού για τις κυβερνητικές πολιτικές τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και γενικότερα.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι όχι μόνο στον κόσμο αλλά ούτε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περνάει πια η πολιτική της συγκυβέρνησης. 

Εμείς είμαστε υπέρ του συστήματος Δημόσιας, Ποιοτικής και Δωρεάν Υγείας, χωρίς εκπτώσεις. Γι’ αυτό είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και στηρίζουμε τους εργαζόμενους.

Αν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του επιλέξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα έχει άλλες πολιτικές και προτεραιότητες και θα ζητήσει τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού για να πετύχει αυτές τις πολιτικές γενικά αλλά και στην υγεία.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

γηροκομείο

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Από τα συνολικά 15 γηροκομεία που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα 9 λειτουργούν χωρίς άδεια, όπως αποκάλυψε σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου, Δημήτρης Βιδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

“Το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οξύ, και πολλές οικογένειες προσφεύγουν σε αυτή τη λύση, επιλέγοντας μία από τις διάφορες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σε κτήρια τα οποία, παλαιότερα ήταν ξενοδοχεία ή δημόσιες υπηρεσίες”, τόνισε ο κ. Βιδάκης ενώ επισήμανε ότι για να δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε ένα γηροκομείο, τo βασικότερο όλων είναι να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει…

“Πολλοί ιδιοκτήτες λειτουργούν χωρίς άδεια. Έχουμε εφιστήσει την προσοχή των ιδιοκτητών και παρ’ όλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να λειτουργούν, φυσικά, παράνομα”, πρόσθεσε ο κ. Βιδάκης, κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήμπορων ηλικιωμένων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλο στον τόπο μας.

Ωστόσο, όπως είπε, τα 9 από τα 15 γηροκομεία δε διαθέτουν άδεια!

Ο ίδιος εξήγησε ότι ζητήθηκε από τους επιχειρηματίες του χώρου να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο, για να προωθηθεί αντίστοιχα στην Πολεοδομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί…

Έτσι, τώρα, η Υπηρεσία θα πρέπει να εκδώσει απόφαση παύσης λειτουργίας, με τις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου να είναι τεράστιες, αφού οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς στέγη!

Για κάποια από τα γηροκομεία, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση παύσης λειτουργίας, καθώς αν και ζητήθηκε να κλείσουν, ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν παράνομα να λειτουργούν…οπότε όπως είπε, το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν με αυτό το καθεστώς, πολλά χρόνια...

Πάντως, ο κ. Βιδάκης κατέληξε λέγοντας ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας είναι σαρωτικοί στα γηροκομεία του Ηρακλείου, δίνοντας έτσι κάποια υπόσταση και σε όσα από αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια, επικαλούμενος το πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί εάν οι παράνομες επιχειρήσεις κλείσουν, αφού για πολλές οικογένειες αυτή είναι η μόνη λύση...

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κορωνοϊός: Θλίψη για τον 29χρονο Παύλο - Το "αντίο" του δημάρχου

Στο Ηράκλειο η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Συνάντηση με Περιφερειάρχη

ESPA BANNER