Κυριακή 15 ΔΕΚ 2019 08:25
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Μηδενικοί οι τζίροι για τους Ηρακλειώτες επαγγελματοβιοτέχνες

Μηδενικοί οι τζίροι για τους Ηρακλειώτες επαγγελματοβιοτέχνες

tameio.jpg

Δεν καλύπτει και δεν ικανοποιεί τους επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου αλλά και συνολικά τον κλάδο τους στην Ελλάδα το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις που αφορούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς δεν περιλαμβάνει βασικά τους αιτήματα αλλά αντίθετα κινείται στο ίδιο πλαίσιο με όλες τις  προηγούμενες ρυθμίσεις ,που διαιωνίζουν τα σοβαρά προβλήματα τους.

Η κατάσταση στις επιχειρήσεις και τις βιοτεχνίες του Ηρακλείου είναι κάτι παραπάνω από τραγική αυτή την περίοδο και όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης υπάρχουν συνάδελφοι του με μηδενικούς τζίρους που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
 

oeveni.jpeg

oeveni.jpeg, by eleniv

Έτσι, αντί να στηριχθούν, βλέπουν να έρχεται μια ρύθμιση που τους υποχρεώνει να είναι συνεπείς στο ακέραιο χάνοντας τη εφόσον δεν πληρώσουν έστω και μια δόση.
Αυτή τη στιγμή σε επίπεδο χώρας υπάρχουν 89.000 επιχειρήσεις που έχουν οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ και συνολικά 390.000 με οφειλές. Μόνο στο Ηράκλειο υπολογίζεται πως χρωστούν και αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους 8.000-9.000 επιχειρήσεις .
Τόσο η ΓΣΕΒΕΕ όσο και η ΟΕΒΕΝΗ αντέδρασαν στο επίμαχο νομοσχέδιο ενώ αύριο θα συνεδριάσει το ΔΣ της πρώτης για να δει πως θα κινηθεί για να συμπεριληφθούν σε αυτό και οι δικές τους προτάσεις. Ζητούμενο των επαγγελματοβιοτεχνών είναι όλες οι οφειλές τους να κεφαλαιοποιηθούν και να μεταφερθούν στο τέλος του συντάξιμου βίου. Σύμφωνα με τον κ Λεκάκη με αυτό τον τρόπο θα ενεργοποιηθούν όλοι οι ασφαλισμένοι και θα μπορέσει ο ΟΑΕΕ να εισπράξει χρήματα.
Αυτή τη στιγμή τα μόνα θετικά στοιχεία που εντάσσει το νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες είναι η κατάργηση των ποινών για τους οφειλέτες του  ΟΑΕΕ και η δυνατότητα που δίνει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην τρίτη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία του  παραμένοντας στην κατηγορία επιλογής τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Να σημειώσουμε πως στο Ηράκλειο εκδικάζεται στις 18 Μαρτίου η αγωγή που κατέθεσαν οι πρώτοι 212 επαγγελματοβιοτέχνες οφειλέτες του ΟΑΕΕ ζητώντας να τους θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με παράλληλη  διακοπή στις κατασχέσεις σε βάρος τους.
Η υπόθεση τους έφθασε σε ακρόαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο την περασμένη εβδομάδα χωρίς να βγεί απόφαση την οποία καλείται να πάρει την ερχόμενη Τετάρτη το ίδιο δικαστήριο σε τριμελή σύνθεση.
Να θυμίσουμε πως όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση ως τις 26 Απριλίου και την τηρήσουν θα πάρουν προσωρινή ανάσα από τις κατασχέσεις διαφορετικά θα δουν την περιουσία τους να κατάσχεται από το ΚΕΑΟ.

Ε.Β
 

Διαβάστε επίσης. . .

Στα πλαίσια της πάγιας τακτικής της Δημοτικής Αρχής για ολοκληρωμένη ενημέρωση των δημοτών σε ότι αφορά τη διοίκηση...