Κρήτη

Ηράκλειο

Με το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο Λιβάδι Κρουσώνα

Αγώνας με τον χρόνο διεξάγεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή Λιβάδι, πάνω από τον Κρουσώνα από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Σε κατάλυμα της περιοχής, βρίσκονται αποκλεισμένα από το χιόνι δυο ζευγάρια, με την μια γυναίκα να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την φαρμακευτική της αγωγή, η οποία επαρκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Την Πέμπτη έγινε απόπειρα προσέγγισης στα καταλύματα από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ερπυστριοφόρου που έχει μισθώσει ο Δήμος Μαλεβιζίου, χωρίς όμως επιτυχία εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας και του ύψους του χιονιού που φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα σε ορισμένα σημεία.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ φιλοξενείται το βράδυ στον Κρουσώνα, με σκοπό νωρίς το πρωί να επιχειρήσει ξανά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και μισθωμένα από το Δήμο ερπυστριοφόρα οχήματα ιδιωτών. Μαζί τους βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλτζάκης, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες παραμένει στον Κρουσώνα και συντονίζει μαζί με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη τις προσπάθειες εκχιονισμού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα