Κρήτη

Ηράκλειο

Με επιτυχία το Κρητικοκυπριακό Φεστιβάλ στη Λότζια

festival.png

Ιδιαίτερο ήταν το Κρητικοκυπριακό φεστιβάλ που σημειώθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου στο χώρο της Ενετικής Λότζιας.Οι Κύπριοι φοιτητές διασκέδασαν τον κόσμο με πολύ χορό, τραγούδι και ένα θεατράκι.

Στο φεστιβάλ αυτό η φοιτητική ένωση Κυπρίων πρόσφερε στους Ηρακλειώτες ένα διασκεδαστικό απόγευμα με χορό,  τραγούδι και ένα θεατρικό δρώμενο. 

Τιμήθηκε  ο Λαογραφικός Όμιλος ‘Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης’ που για 5η συνεχή χρονιά συμμετείχε με τα χορευτικά του ( παιδικό και μεγάλο) χορεύοντας  παγκρήτιους αλλά και τοπικούς παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης.

festival2.png

festival2.png, by gpapadakis

Ξεχωριστό ήταν το κέφι που έδωσαν ο Γιώργος Ξυλούρης ή Καντρής με τους συνεργάτες του συνοδεύοντας  τα χορευτικά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Κατατοπιστική ήταν η  παρουσιάστρια Μαρία Μακριδάκη ( ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «τα μελισσάκια» .

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης Φιλανθρωπικοί οργανισμοί και εθελοντικές ομάδες όπως η Ζωοδόχος Πηγή, ΑΤΑΧΤΟΙ και ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ .Στο χώρο βρισκόταν πάγκοι για συλλογή ρουχισμού, τροφίμων και χειροτεχνιών. Όλα τα έσοδα δόθηκαν για την στήριξη του ταμείου αλληλεγγύης της ΦΕΚ Ηρακλείου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στην Φιλόπτωχο του Αγίου Μηνά, καθώς και σε ιδρύματα που εδρεύουν στο Ηράκλειο και στηρίζουν τους συνανθρώπους μας

Θερμά συγχαρητήρια στη  Φοιτητική Ένωση Κυπρίων για την διοργάνωση ,σε όλους τους χορηγούς και σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή !

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!