Κρήτη

Ηράκλειο

Με επιτυχία τα «ΤΣΙΚΝΙΣΜΑΤΑ» στο Αρκαλοχώρι

Ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς με εδέσματα, μουσική και χορό οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα «Tσικνίσματα» που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρκαλοχώρι και για τέταρτη συνεχή χρονιά έκαναν όλη την πόλη μια παρέα.

Όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, μικροί και μεγάλοι, ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα και συμμετείχαν με ζωντάνια και κέφι στο αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης, που προγραμμάτισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Τσικνισμάτων. Στις 5 το απόγευμα οι ψησταριές άναψαν στο κέντρο όπου μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι κατέκλυσαν τους δρόμους. Με τους καταστηματάρχες να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες και τη δυνατή μουσική να δίνει το ρυθμό, ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  καθώς στην Πλατεία  Ελευθερίας βρέθηκε και το συγκρότημα κρητικής μουσικής του Νίκου Φουναριωτάκη.

Από τα Τσικνίσματα δεν έλειπαν ούτε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αρκαλοχωρίου, που έψηναν και τσίκνιζαν στο χώρο του ΚΑΠΗ μαζί με δημότες και επισκέπτες, συμμετέχοντας στο γλέντι που διοργανώθηκε στην περιοχή. Παράλληλα, παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας των Σχολών Χορού και των Θεατρικών Εργαστηρίων της περιοχής παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις