Κρήτη

Ηράκλειο

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για την θέση της γυναίκας στην Ευρώπη

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ», με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και με θέμα:«Η θέση της γυναίκας στην Ευρώπη σήμερα» στις 22 Μαΐου 2014. Κεντρικός ομιλητής ο κ. Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής.

Οι γυναίκες υποψήφιες στο Ευρωκοινοβούλιο, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, κ. Μαριλένα Κοππά – κ. Αναστασία Τοπαλίδου – κ. Monica Akerman, τοποθετήθηκαν και σuζήτησαν με τους παραβρισκόμενους και τα μέλη και τις φίλες του Δικτύου. Απάντησαν στα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Ελληνίδα και Ευρωπαία επιχειρηματία, εργαζόμενη, άνεργη, μονογονεϊκή κτλ.

Ο ομιλητής τόνισε ότι,

  • Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απόλυσης, χαμηλότεροι μισθοί, μικρότερη κάλυψη από τα συστήματα κοινωνικής προστασίας και αυξανόμενη εκμετάλλευση των γυναικών

  • Παρά το γεγονός ότι το 60% των πτυχιούχων πανεπιστημίων είναι γυναίκες, οι γυναίκες αυτές εξακολουθούν να λαμβάνουν για κάθε ώρα εργασίας αμοιβή χαμηλότερη κατά 16% από εκείνη των ανδρών και πάνω από το ένα τρίτο των μονογονεϊκών οικογενειών έχουν ανεπαρκή έσοδα.

  • Ενώ οι αποκλίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ότι αφορά τα επίπεδα απασχόλησης και μισθολογικής αμοιβής συγκλίνουν προοδευτικά, δεν συμβαίνει το ίδιο με την επιχειρηματικότητα, η οποία φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί ανδρική υπόθεση εντός και εκτός Ευρώπης.

  • η συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής είναι μία πολυδιάστατη εμπειρία και κατ' επέκταση μία σύνθετη έννοια που επεκτείνεται, βέβαια, πέραν της οικογένειας και συμπεριλαμβάνει και τον ελεύθερο χρόνο, την εκπαίδευση, την κοινωνική συμμετοχή κτλ.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κος Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού της θέσης της γυναίκας στις Διοικητικές θέσεις και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER