Κρήτη

Ηράκλειο

Με δεντροφύτευση γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας το εκπαιδευτήριο «Το Παγκρήτιον»

Με δεντροφύτευση υποδέχτηκαν την Εαρινή Ισημερία και την πρώτη ημέρα της Άνοιξης οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ»

Η 21η Μαρτίου όπως είναι γνωστό έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με στόχο να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος και τη φύση.

Έτσι με αφορμή τη γιορτή της φύσης και της Άνοιξης , οι μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ»  με τη συνοδεία των καθηγητών τους άφησαν για λίγες ώρες τις σχολικές αίθουσες και βρέθηκαν σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις παιδικές εξοχές του Αγίου Τίτου, στη Ρογδιά, αφού στόχος της φυσιολατρικής αυτής εξόρμησης ήταν η δεντροφύτευση.

Oι μαθητές έσκαψαν, φύτεψαν, λερώθηκαν, γέλασαν, κουράστηκαν, αναζωογονήθηκαν, ένιωσαν χαρά και ικανοποίηση και τελικά γιόρτασαν την ημέρα αυτή με την δική τους οικολογική παρέμβαση. Παράλληλα, συνειδητοποίησαν με βιωματικό τρόπο τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς αλλά  και της εθελοντικής εργασία.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης