Κρήτη

Ηράκλειο

Με αίτημα τη βελτίωση υποδομών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στην Αθήνα σήμερα αντιπροσωπεία της Κρήτης

Συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου μεταφορών υποδομών και δικτύων είχε σήμερα τοπική αντιπροσωπεία για το θέμα της προώθησης των μελετών που θα κάνουν πιο λειτουργικό το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, μέχρι το Ηράκλειο να αποκτήσει νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενοι από τους αρμόδιους αντιδημάρχους βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα και προσπάθησαν να μειώσουν τους χρόνους που απαιτούνται μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και να προχωρήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο κ Αρναουτάκης ο υπουργός έχει δεσμευθεί για τη χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν στον Ηρακλειώτικο αερολιμένα με 15 εκ ευρώ όμως πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες γιατί έχουμε στα χέρια μας την προμελέτη αλλά όχι και τις μελέτες των σχετικών παρεμβάσεων.

Να πούμε πως περί τις 2 μετά το μεσημέρι ο κ Λαμπρινός θα έχει συνάντηση και με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το θέμα του αεροδρομίου Ηρακλείου

Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται Περιφέρεια, Δήμος, ΥΠΑ αλλά και το υπουργείο άμυνας καθώς θα αξιοποιηθούν και δικοί του χώροι για την επέκταση υποδομών του Νίκος Καζαντζάκης.

 

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...