Κρήτη

Ηράκλειο

Μετέφερε επικίνδυνο τοξικό φορτίο με το πλοίο της γραμμής

Για μεταφορά επικίνδυνου, τοξικού και διαβρωτικού φορτίου, συνελήφθη το πρωί, στο λιμάνι του Ηρακλείου ένας 61χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος Δημοσίας Χρήσεως, κατά την εκφόρτωση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως μετέφερε μεταξύ άλλων:

Τρεις  πλαστικές δεξαμενές των 1.250 κιλών έκαστη με υποχλωριώδες νάτριο (διαβρωτικό) συνολικού βάρους 3.750 κιλών,

Δύο πλαστικές δεξαμενές των 1.200 κιλών έκαστη με υδροχλωρικό οξύ (διαβρωτικό) συνολικού βάρους 2.400 κιλών και

Δέκα σακιά των 25 κιλών έκαστο με καυστική σόδα (διαβρωτικό) συνολικού βάρους 250 κιλών, χωρίς να έχει ενημερώσει την αρμόδια Λιμενική Αρχή.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κίνησε τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε το φορτίο, το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε με μεσεγγύηση στον 61χρονο συλληφθέντα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού