Κρήτη

Ηράκλειο

Μεγαλώνει η παραλία της Αγίας Πελαγίας

Αγία Πελαγία

Τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης με στόχο την προστασία και την αύξηση της έκτασης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας, υπέγραψε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.
Η μελέτη, το κόστος της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 35.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, κρίθηκε αναγκαία για να προστατευτεί από τη διάβρωση μια από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του Δήμου Μαλεβιζίου, που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Αγία πελαγία

Αγία πελαγία, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η παραλία της Αγίας Πελαγίας, μια παραλία – πόλος έλξης για τους επισκέπτες του τόπου μας, πρέπει να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με αξιοποίηση όλης της επιστημονικής γνώσης που υπάρχει για το θέμα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους λάτρεις του πανέμορφου οικισμού, επιθυμούμε να δώσουμε μια μόνιμη λύση, σε ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η χρηματοδότηση και αυτής της μελέτης γίνεται από έσοδα του Δήμου μας, από χρήματα δηλαδή των δημοτών μας που μέσα από έργα επιστρέφουν ξανά στους ίδιους. Επόμενό μας βήμα, αμέσως μόλις παραλάβουμε την ολοκληρωμένη και πλήρη μελέτη, είναι να βρούμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να υλοποιήσουμε και αυτό το σημαντικό έργο για τον Δήμος μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αχλάδας Δημήτρη Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο Γιώργο Πεδιώτη και τα μέλη του Δ.Δ. Αχλάδας, καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας για το θετικό αποτέλεσμα που κατάφεραν».

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER