Κρήτη

Ηράκλειο

Μεγάλες καταστροφές στις αμπελοκαλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου απο τους νοτιάδες

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι δυνατοί νοτιάδες κάνοντας τη Κρήτη φύλλο και φτερό και στους 4 νομούς.

Το σπουδαιότερο πρόβλημα είναι οι καταστροφές στις αμπελοκαλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου, που απο τους παράγοντες του αγροτικού χώρου στο νομό,(Πρίαμος Ιερωνυμάκης στο Ραδιο Κρήτη) υπολογίζονται στο 50 % της καλλιέργειας και της παραγωγής.

Απο τις 4 Ιουνίου και για 10 μέρες οι παραγωγοί μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για αποζημίωση στους κατά τόπους αντιπροσώπους του ΕΛΓΑ.

Τα υπόλοιπα κυριότερα προβλήματα που προέκυψαν – εκτός βέβαια την ενοχλητική σκόνη αλλά και τη δυσκολία μετακίνησης για τους πεζούς αλλά ακόμη και για τα οχήματα- ήταν οι κοπές δέντρων και οι αφαιρέσεις διαφόρων αντικειμένων που έγιναν φτερό στον άνεμο, όπως ταμπέλες διαφημιστικές και καταστημάτων , ακόμα και της τροχαίας , τέντες και διάφορα αντικείμενα

Σε όλη τη Κρήτη προέκυψαν συνολικά 8 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις προσέτρεξε η πυροσβεστική για να απομακρύνει τα εμπόδια και να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησαν.

Συγκεκριμένα ανά νομό είχαμε:

Στο Ηράκλειο: 2 κοπές δέντρων, μια στη πλατεία Σινάνη και μια στη συνοικία του Μπεντεβή όπου μάλιστα το δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο ΙΧ

Επίσης είχαμε μια αφαίρεση αντικειμένου

Στο Λασίθι : και συγκεκριμένα στη Σητεία , είχαμε 2 κοπές δέντρων και 4 αφαιρέσεις αντικειμένων

Στο Ρέθυμνο : δυο κοπές δέντρων, και,

Στα Χανιά : αρκετά κλαδιά κομμένα στους δρόμους και 2 κοπές δέντρων, στα οποία μάλιστα ήταν ένας πλάτανος στη Λεωφόρο Σούδας,όπου ήταν πιο έντονο το πρόβλημα, που δεν άντεξε κι έπεσε νικημένος απο τον αέρα πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες απο του εκεί τοπικούς αγροτικούς παράγοντες , στις αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα θερμοκήπια του Τυμπακίου και της Ιεράπετρας που τακτικά γίνονται έρμαιο των ανέμων, αυτή τη φορά δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων