Κρήτη

Ηράκλειο

Μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ξεχύνονται στους δρόμους του Ηρακλείου

Μαθητική πορεία στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας από μαθητές του Ηρακλείου καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ο αγώνας δεν τελείωσε. Οι μαθητές που λένε όχι στο Νέο Λύκειο και ζητούν να καταργηθεί η τράπεζα των θεμάτων, κάνουν λόγο για έναν αγώνα δίκαιο και προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αρχή το Εργατικό Κέντρο το οποίο καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του στις 10 το πρωί προκειμένου αργότερα να δώσουν το δυναμικό παρών στην πορεία που θα ακολουθήσει. Η συμμετοχή όλων είναι επιτακτική, είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Σωκράτης Βαρδάκης που κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Επίσης, κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και τα καταστήματα της πόλης αφού και ο εμπορικός σύλλογος θα συμμετέχει στην κινητοποίηση. Την ίδια ώρα ωστόσο αλλά σε διαφορετικό σημείο, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.
Οι μαθητές σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Μετά το κάλεσμα των 15μελών και γενικών συνελεύσεων πραγματοποιήθηκαν τεράστια μαθητικά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών! Το Ηράκλειο αλλά και όλη η Ελλάδα αυτές τις μέρες πλημμυρίζουν από μαθητές! Παραπάνω από 500 καταλήψεις
πανελλαδικά! Καταφέραμε και συντονίσαμε τον αγώνα μας !!! Με πρωτοβουλία των 15μελων φτίαξαμε το Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου... γιατι υπάρχει ανάγκη να είμαστε συντονισμένοι... να είμαστε πιο δυνατοί !!!
Ο αγώνας δεν τελείωσε... Γιατί δε πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή. Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν τόσα πολλά για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Για να μην μείνουν και φέτος τόσα πολλά παιδία στη ίδια τάξη λόγο του ''Νέου Λυκείου'' και της τράπεζας θεμάτων. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς κατάλληλες υποδομές. Γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας αβέβαιο !!!
Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Τίποτα δεν χαρίζεται… Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος... Δε μασάμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του Υπουργείου, της αστυνομίας, των διευθυντών και των καναλιών... ΝΑ τους σπάσουμε τον τσαμπούκα !!! Συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες... Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στα σχολεία με τους συμμαθητές μας , κάνουμε γενικές συνελεύσεις, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!
Καλούμε τους καθηγητές μας - τους γονείς στο πλευρό μας !!! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου συμμετέχουν τα σχολεία
Λύκεια : 1ο – 2ο – 3ο – 4ο – 5ο – 6ο – 7ο – 8ο – 10ο – 11ο – 13ο – Αλικαρνασσού
Μελεσών – Γαζίου – Μουσικό – Καλλιτεχνικό – Χάρακα – Αγίου Μύρωμα –Αρχανών
Γυμνάσια : 1ο - 3ο – 5ο - 7ο – 11ο – 13ο – Μελεσών – Αρχανών – Αγίου Μύρωνα
Γαζίου
ΟΛΟΙ στη ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ τη
ΠΕΜΠΤΗ 27/11 στις 11.00 στη πλ. Ελευθερίας !!!
• ΌΧΙ στο Νέο Λύκειο.
• Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Οι εξετάσεις να έχουν
αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα με ευθύνη των καθηγητών.
• Όχι στα εξαντλητικά ωράρια.
• Καμία ποινικοποίηση των αγώνωνπου αποφασίζουν οι μαθητές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER