Κρήτη

Ηράκλειο

Μαθήματα... κρητικής φιλοξενίας στο λιμάνι του Ηρακλείου

ολη

(Φωτογραφία αρχείου)

Στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2015 κατέπλευσε για τέταρτη φορά έως τώρα το κρουαζιερόπλοιο «PrincessEmerald» της «PrincessCruises»με 3.127 επισκέπτες και 1.100 άτομα πλήρωμα, ερχόμενο από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό αυτό της Ρόδου και το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι μας από τις 06:00π.μ.-18:00μ.μ..

Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση που οργανώθηκε με την Βοήθεια εθελοντών, προσφέροντας μαθήματα Ελληνικής και Κρητικής κουζίνας, κερνώντας ποικιλία κρητικών παραδοσιακών εδεσμάτων, προσφορά του Ομίλου Καλαθάκη και των Σχολών KappaStudies, τους οποίους ο ΟΛΗ Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για την προσφορά, την συμμετοχή και υποστήριξή τους. Η εκδήλωση ήταν πλαισιωμένη με πλούσιο μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά κρητικά και μοντέρνα ακούσματα, με ‘flashmob’sevents’από εθελοντές χορευτές τα οποία ενθουσίασαν τους επισκέπτες και κέρδισαν την συμμετοχή τους. Το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η εμφάνιση κατά την αναχώρηση του πλοίου της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου η οποία παρουσίασε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ στους επιβαίνοντες τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου, εκδήλωση που έτυχε μεγάλης αποδοχής.

Οι εκδηλώσεις αυτές σχεδιάστηκαν στα πλαίσια της γενικότερης αναπτυξιακής στρατηγικής με απώτερο στόχο την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, της κρητικής φιλοξενίας, της ιστορίας, του ταμπεραμέντου και της ιδιοσυγκρασίας μας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας στις δηλώσεις του τονίζει τη σημασία αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών, της διασύνδεσης της κρουαζιέρας με την τοπική
οικονομία,της διασύνδεσης των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της, ενέργειες οι οποίες σκοπό έχουν να αναδείξουν την Κρήτη και το Ηράκλειο ως μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, να επιτύχουν ταυτόχρονα την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για την αύξηση των εσόδων του από την κρουαζιέρα  αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η κρουαζιέραεξαρτάται κατά ένα μέρος από την τουριστική ελκυστικότητα του προορισμού, οπότε δεν νοείται ανάπτυξη ενός λιμένα κρουαζιέρας χωρίς την παράλληλη ανάδειξη της πόλης, των προϊόντων, της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου έχοντας επίσης ως αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία.

Η συνολική στρατηγική του Οργανισμού που συνδυάζει παρεμβάσεις βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας των χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμένος με στοχευμένη ενίσχυση των κρίσιμων υποδομών του, αλλά και παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη βάση του «τουρισμού εμπειρίας», σε κάθε επισκέπτη της πόλης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους κλάδους που εμπλέκονται στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, έτσι και το 2015, η διοίκηση του ΟΛΗ εκτιμά ότι η συνολική ετήσια κίνηση πλοίων/επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου θα βρίσκεται στα προσδοκόμενα και προβλεπόμενα επίπεδα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό (Νοέμβριος 2014), παρά την γεωπολιτική αστάθεια της περιοχής και την περίοδο οικονομικής αστάθειας που διένυσε η χώρα (capitalcontrols, κ.λπ.). φυσικά, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, συγκριτικά αποτελέσματα στην κρουαζιέρα βγαίνουν στο τέλος του έτους καθώς οι ιδιαιτερότητες του κάθε μήνα αλλάζουν κάθε χρόνο.

Άλλωστε, η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι ο μοναδικός τομέας της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης στο οποίο έχει επιτευχθεί ο 12μηνος τουρισμός. Δηλαδή μια πλήρης επέκταση της τουριστικής περιόδου με αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο & Φεβρουάριο, τόσο λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της ασφάλειας που παρέχει το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και λόγω της ανάδειξης αυτού του πλεονεκτήματος (σε αντίθεση με άλλα λιμάνια βορειότερα του άξονα Βαρκελώνη-Πειραιάς) από την διοίκηση του ΟΛΗ.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER