Κρήτη

Ηράκλειο

Μία "Νύχτα Μαγικιά" στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις

xatzidakis.jpg

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2015 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ » και ώρα 21:30, η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζουν μια Μουσικοποιητική Βραδιά με τίτλο «ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ» με το Μουσικό Σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» , με Είσοδο Ελεύθερη.

"Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα διατεθούν, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Θα είναι μια σύζευξη μέλους και λόγου όπως σε κάθε εμφάνιση του συγκεκριμένου σχήματος. Θα ακουστούν τραγούδια γνωστών και αξιόλογων Ελλήνων και ξένων συνθετών και κείμενα των Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Θωμά Κοροβίνη, Νίκου Γκάτσου και Οδυσσέα Ελύτη

Το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» αποτελούν οι:

Ακρασάκη Μαρία: ακορντεόν

Βασιλάκη Ελένη: φλάουτο

Κουσαθανάς Ορέστης: πιάνο, τραγούδι Μπούτζουκα Ιωάννα: τραγούδι

Παντελάκης Γιώργης: μπουζούκι, τραγούδι

Πιτσούλης Γιώργης: ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, τραγούδι

Σκιαδάς Νίκος: τύμπανα

Σωμαράκη Μάρω: τραγούδι

Σωμαράκης Μίνως: κιθάρα, τραγούδι

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μίνως Σωμαράκης

Τα κείμενα επέλεξαν ο Μίνως Σωμαράκης και η Λίζα Σκλάβου.

Ανάγνωση κειμένων: Αθανασάκη Νεφέλη και Ασσαριωτάκη Αριστέα.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης