Κρήτη

Ηράκλειο

"Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η τραγική κατάσταση στα σχολεία του Ηρακλείου;"

σχολειο κενα

Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλώντας το Υπουργείο να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προχωρώντας άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» με ανοιχτή του επιστολή στις 17-8-2015 είχε εκπέμψει ‘SOS’για τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά που υπήρχαν σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο νομό Ηρακλείου. Δυστυχώς, όμως, και σ’ αυτή τη σχολική χρονιά χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες, πολλά τμήματα λειτουργούν με 35-40 μαθητές και συνάμα υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση οφείλει να μην χρονοτριβεί άλλο και να προβεί στις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική και Ειδική αγωγή προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία. Η εκπαιδευτική κοινότητα τα τελευταία χρόνια σηκώνει το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων, με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων και με χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που κάθε χρόνο ταξιδεύουν όλη την Ελλάδα για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Φτάνει πια ! ! !

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, όπως έχει ήδη δεσμευτεί να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα σε όλες τις απαραίτητες προσλήψεις που θα καλύψει όλα τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου τα σχολεία του νομού μας να στελεχωθούν επιτέλους με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δεν ξεχνάμε πως βασικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Σχολείο, είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση».

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER