Κρήτη

Ηράκλειο

Λύση στο θέμα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας υποσχέθηκε ο υπουργός (Βίντεο)

ευρωπαϊκό σχολείο

Συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου προς  τον Υφυπουργό  Παιδείας, για τα εκπαιδευτικά κενά στην Κρήτη καθώς και για τη λειτουργία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηράκλειου.

Η επίκαιρη ερώτηση ήρθε ως συνέχεια των παρεμβάσεων του Βουλευτή, καθώς σε αντίστοιχη ερώτηση του πριν από μερικές μέρες στη Βουλή, δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις από την Αν. Υπουργό Παιδείας για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης καταρχήν ζήτησε την άμεση κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη, τα οποία υπολογίζονται σε 200 και 150 αντίστοιχα, με τον Υφυπουργό να μην δίνει σαφή απάντηση για τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής ζήτησε καταρχήν τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηράκλειου, σχετικά με τη λειτουργία του, όπως την στελέχωση με εκπαιδευτικούς, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και το στεγαστικό. Κυρίως όμως ζήτησε από την Υπουργό, να προχωρήσει η διαδικασία πιστοποίησης του καθώς και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του, ανεξάρτητα από το πλήθος των δραστηριοτήτων του ENISA στο Ηράκλειο.

Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής επισήμανε στον Υφυπουργό ότι υπάρχει κίνδυνος της παρουσίας του οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο από την ενδεχόμενη μη πιστοποίηση του Σχολείου, θέτοντας ακόμη μία παράμετρο στη σπουδαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Πελεγρίνης, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του  Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηράκλειου ενώ τον ενημέρωσε ότι το στεγαστικό πρόβλημα θα λυθεί με την παραχώρηση από αιθουσών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή της Κνωσού.
Με την ευκαιρία της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης ο Βουλευτής ζήτησε και πήρε εκ νέου τον λόγο για να αναφερθεί στο θέμα των ερωτημάτων που έχουν θέσει γονείς και μαθητές σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων από φέτος και ζήτησε από το Υπουργείο να  ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα ερωτήματα αυτά ήταν και θέματα που τέθηκαν στις πρόσφατες καταλήψεις από μαθητές πολλών σχολείων της χώρας. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και η ... ζωηρή παρέα

αστυνομία περιπολικό

Αρκετά... δραστήρια θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την παρέα τεσσάρων ανδρών στο Ηράκλειο που πριν λίγες ώρες έπεσαν στα χέρια των Αστυνομικών.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 31, 24, και 33 ετών οι οποίοι όπως φαίνεται είχαν ξεκινήσει τη δράση τους με σκοπό να ...βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα, ξαφρίζοντας επιχειρήσεις και πολίτες.

Οι αστυνομικοί όμως τους χάλασαν τα σχέδια αφού χθες βράδυ τους συνέλαβαν αφού έγιναν αντιληπτοί κατά την τελευταία τους απόπειρα κλοπής.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι για τη σύλληψή τους στήθηκε μεγάλη κινητοποίηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ αφού στο σημείο προσέτρεξαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, το Α' Αστυνομικό Τμήμα, την Άμεση Δράση και το ΤΑΕ Ηρακλείου!

Σύμφωνα με τα όσα τους αποδίδονται, οι τέσσερις συλληφθέντες εμπλέκονται σε δύο απόπειρες κλοπής από καταστήματα του Ηρακλείου καθώς και σε μία τετελεσμένη κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από πεζή γυναίκα. 

Γ.Π.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πήγαν να ανοίξουν αυτοκίνητο... με τους αστυνομικούς μέσα!

Ηράκλειο: Από τον δρόμο... στην εντατική μία γυναίκα

Μεγάλος στην σωματική διάπλαση αλλά και στην ψυχή!

 

 

Βρείτε το ekriti στο facebook