Κρήτη

Ηράκλειο

Λευτέρης Αυγενάκης: "Η αριστερή φορολόγηση"... είναι το κάτι άλλο

avgenakis2_1.jpg

Η "αριστερή φορολόγηση" είναι το κάτι  άλλο..

Εννέα μήνες μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη φορά αριστερά, που έγινε δεύτερη φορά.., με τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, ανατρέπει με τον πιο αιφνιδιαστικό και βαρύ τρόπο, τους προϋπολογισμούς επιχειρήσεων και οικογενειών.

Αφού υποσχέθηκε προεκλογικά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου και πολλά άλλα, και υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, μετά από 7 μήνες "περήφανης" διαπραγμάτευσης, ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τη "λυπητερή" στους πολίτες.

Το ζητούμενο δεν είναι να φορολογηθεί ό,τι κινείται στη χώρα.
Η λύση είναι μικρότερο και νοικοκυρεμένο κράτος, περιορισμός των σπαταλών και διόγκωση της οικονομίας μέσα από πραγματικές μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων.

Όλα αυτά ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ μπορεί να τα κάνει, διότι ΔΕΝ θέλει να τα κάνει γιατί απλά δεν τα πιστεύει.

Αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ για να πληρώνει τους 2000 της ΕΡΤ και την ίδια στιγμή αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.Επιβάλλει αναδρομική εισφορά αλληλεγγύης για να πληρώνει τους μισθούς των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που με την υπογραφή του ξαναγύρισαν στη δουλειά τους.
Αυξάνει τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, διότι αντιμάχεται οτιδήποτε το ιδιωτικό, επειδή δεν αντέχει την πρόοδο και την αριστεία.

Ο κ. Τσίπρας πέρα από το 3ο μνημόνιο  δεν μπορεί να φέρει ούτε 1€ επενδύσεις στη χώρα!Και κάνει αυτό που μπορεί: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ!Όλα αυτά αποτελούν σταδιακή φτωχοποίηση της ήδη ταλαιπωρημένης κοινωνίας.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ανέλαβαν καθήκοντα δύο νέοι αναισθησιολόγοι

αναισθησιολόγοι

Με την προσθήκη δύο ιατρών στην κρίσιμη ειδικότητα των αναισθησιολόγων ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου  καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης, στον απόηχο της υποβολής παραίτησης από  16 γιατρούς- εργαζόμενους στη νοσοκομειακή δομή.  

"Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, συμπεριλήφθησαν αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία πλήρωση τους, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή λειτουργία ενός κομβικού τμήματος του ιδρύματος"  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, επισημαίνοντας επίσης ότι: 

Οι κκ. Βασιλική Ζώτου και Ιωάννης Χρονάκης εντάσσονται πλέον στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και αναμένεται να παρέχουν ουσιαστικό έργο στην κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης της εν λόγω κλινικής.

Ως Διοίκηση παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη διαρκή διασφάλιση παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Ρεθύμνου. Σε συνεργασία με κάθε συμβαλλόμενο φορέα συνεχίζουμε απρόσκοπτα, μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες, με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων των δύο αναισθησιολόγων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ελευθέριος Μαρκάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η τοποθέτηση δυο νέων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Με την προσθήκη τους το τμήμα θωρακίζεται και το ίδρυμα αποκτά δυο έμπειρους ιατρούς σε μια κρίσιμη για τη λειτουργία του ειδικότητα. Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των δυο αναισθησιολόγων μας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επιθυμώ να τους καλωσορίσω, να τους συγχαρώ και να τους ευχηθώ να έχουν μια παραγωγική και επιτυχημένη θητεία. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην  Διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος κα. Ευαγγελία Βροντάκη και να την  ευχαριστήσω γιατί μέσα σε ένα αντίξοο και δυσμενές περιβάλλον, πάρα τη συνεχιζόμενη κόπωση, η ίδια υπερέβαλε εαυτόν, στηρίζοντας με συνεργασία υπομονή και θεσμικό διάλογο τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για τη στελέχωση του τμήματος, αποδεικνύοντας στην πράξη, πως όταν υπάρχει διάθεση και ένα υγιές κλίμα πετυχαίνουμε περισσότερα. Στο πρόσωπο της κας Βροντάκη τιμούμε όλο το προσωπικό του ιδρύματος που δίνει σκληρές μάχες για την θωράκιση και την ενίσχυση του νοσοκομείου μας. Ευχαριστώ επίσης τον επιμελητή αναισθησιολογίας κ. Χρήστο Ανδριόπουλο και το νοσηλευτικό προσωπικό του αναισθησιολογικού τμήματος που σε άψογη  συνεργασία με την Διευθύντρια κατάφεραν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν με αρτιότητα στις εναλλαγές που επέβαλαν οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος τους τελευταίους μήνες.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου που ασχολήθηκαν επισταμένα με το ζήτημα υποστελέχωσης που αντιμετώπισε το αναισθησιολογικό τμήμα, καταρτίζοντας ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο άμεσης κάλυψης των αναγκών του τμήματος παράλληλα με τον στρατηγικό σχεδιασμό οδήγησε στη μόνιμη στελέχωση του, καθώς επίσης τους Διοικητές και τους αναισθησιολόγους των Νοσοκομείων των διπλανών νομών που συνέβαλαν στη λειτουργία του τμήματος μέχρι την τοποθέτηση των νέων ιατρών σε μόνιμες θέσεις. Ευχαριστώ επίσης τους ιδιώτες ιατρούς που συνεργάστηκαν με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και που προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, έγιναν μέρος του ανωτέρω πλάνου βιωσιμότητας του τμήματος.

Τέλος θα αποτελούσε παράλειψη από μέρους μου να μην ευχαριστήσω από καρδίας τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Ακτουδιανάκη και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ.  Στέλιο Σπανουδάκη  για την πολύτιμη συνεργασία.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός - Πορτογαλία : Σε κίνδυνο το σύστημα παροχής ιατρικού οξυγόνου στα νοσοκομεία

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρώτο Εβραίο Δήμαρχο στην Ελλάδα

Κρήτη - Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο κέντρο αριστείας εγκρίθηκε από το NATO