Κρήτη

Ηράκλειο

Κ. Φωτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Η οικονομία της γνώσης, πυλώνας ανάπτυξης της χώρας

Ο νέος Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Κώστας Φωτάκης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη. 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ερευνητικό, επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα, όχι μόνο στο ΙΤΕ αλλά και στα άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια που δυστυχώς, όπως είπε, για διάφορους λόγους -που δεν οφείλονται στο δυναμικό- έχει μείνει ανεκμετάλλευτο. Αυτό για το οποίο θα προσπαθήσει, είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να γίνει η οικονομία της γνώσης πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, στη βάση της αξιοποίησης του εξαιρετικού δυναμικού που υπάρχει. Όταν ερωτήθηκε ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες που θα κάνει, ο ίδιος απάντησε ότι υπάρχουν κάποιες άμεσες προτεραιότητες, να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο το οποίο να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό. Ακόμη, είπε ότι πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές, οι οποίες θα κάνουν την οικονομία της γνώσης αναπτυξιακό παράγοντα. 

Αναφέρθηκε στις ιδιομορφίες της Κρήτης και στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τα οποία, όπως είπε, την κάνουν ένα πολύ καλό μοντέλο, το οποίο μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Φωτάκη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου