Κρήτη

Ηράκλειο

Κρουσώνας: Ξεκίνησαν να περπατούν στα χιόνια, για να δώσουν τα φάρμακα στη γυναίκα

Λίγο μετά τις 7 το πρωί και αφού το πρώτο φως της ημέρας είχε κάνει την εμφάνιση του, οι τέσσερις υπάλληλοι της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν με τα πόδια προκειμένου να φτάσουν στην τοποθεσία Λιβάδι του Κρουσώνα, εκεί όπου βρίσκεται εγκλωβισμένη μία γυναίκα η οποία πάσχει από ένα πρόβλημα υγείας και χρειάζεται άμεσα τα φάρμακα της.

Όπως είχε γράψει το ekriti , τα φάρμακα της γυναίκας - σύμφωνα με πληροφορίες- επαρκούν μέχρι και σήμερα το πρωί.

Η επιχείρηση έτσι ώστε η ΕΜΑΚ να φτάσει το αγροτοτουριστικό κατάλυμα στο οποίο βρίσκεται η γυναίκα και η παρέα της, έχει ξεκινήσει κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες εξ αιτίας του χιονιού που σε πολλά σημεία ξεπερνάει το ένα μέτρο.

Η επιχείρηση στήθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και ξεκίνησαν για τον Κρουσώνα. Το χιόνι όμως στάθηκε μεγάλο εμπόδιο στην επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ, της οποίας οι άνδρες σταμάτησαν τις έρευνες με το που έπεσε το σκοτάδι.

Η νύχτα τους βρήκε σε κοντινό κατάλυμα και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν να διασχίσουν με τα πόδια την μεγάλη απόσταση για να φτάσουν στην τοποθεσία που είναι η γυναίκα, για την οποία έχει στηθεί η επιχείρηση. 

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...