Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Επί τάπητος η ενέργεια στη συνάντηση Αρναουτάκη - ΔΕΔΔΗΕ

1_1.jpg

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κρήτης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη -αρμόδια για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό του νησιού- και ο Πρόεδρος-Δ/νων Σύμβουλος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)  Νίκος Χατζηαργυρίου. 

Η Κρήτη όπως είναι γνωστό, αποτελεί πρωτοπόρο Περιφέρεια σε εθνικό επίπεδο στο θέμα της εκπόνησης μελέτης ενεργειακού σχεδιασμού. Το γεγονός αυτό την φέρνει για μια ακόμα στο επίκεντρο και βασικός στόχος της Περιφέρειας παραμένει το να υλοποιηθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα συμβαδίζει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας, θα σέβεται τον άνθρωπο και το ιδιαίτερο Κρητικό οικοσύστημα, θα εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους διεθνείς στόχους προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα θα θωρακίζει ενεργειακά και θα καθιστά την Κρήτη πρωταγωνιστή στις ενεργειακές εξελίξεις.

Στη συνάντηση, στην Περιφέρεια Κρήτης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας και της σταθερότητας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο για την Περιφέρεια Κρήτης όσο και για τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με τον κ. Ν. Χατζηαργυρίου να ενημερώνεται τακτικά για την πορεία της εκπόνησης της σχετικής μελέτης ενεργειακού σχεδιασμού.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ευρύτερης συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης – Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. σε ειδικά προγράμματα ανάπτυξης μικροδικτύων, αλλά και έξυπνων εφαρμογών στο υπάρχον δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης για ανάπτυξη από την πλευρά τους μικρών «πράσινων» μονάδων εξορθολογισμού και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του προγράμματος «Net Metering», καθώς και όλα τα τρέχοντα θέματα που άπτονται του ενεργειακού σχεδιασμού της Κρήτης, του χωροταξικού σχεδίου, της διείσδυσης των ΑΠΕ, της διασύνδεσης, της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών, κλπ.
Παράλληλα, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην πραγματοποίηση μιας νέας συνάντησης στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς  όπως είναι η Δ.Ε.Η., η Ρ.Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ,  με αντικείμενο τον συντονισμό για τα βήματα που έπονται και αφορούν τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κρήτης. 

Κρήτη

Διαγράφεται το πρόστιμο στον Κρητικό που μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο

Έλεγχοι

To κοινωνικό της πρόσωπο για ακόμα μία φορά επέδειξε η Αστυνομία στην Κρήτη με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πολίτη από τον Άγιο Νικόλαο, που χρειάστηκε να μεταφέρει εσπευσμένα συγγενικό του πρόσωπο στο ΠΑΓΝΗ, τις προηγούμενες ημέρες.

Το θέμα έλαβε έκταση μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη με τον πολίτη να περιγράφει το περιστατικό στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. 

Το θέμα έγινε γνωστό στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη κι έτσι το θέμα φαίνεται προς οδεύει προς λύση.

Κι αυτό γιατί όπως ενημερώθηκε το Ράδιο Κρήτη, η Τροχαία του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο έχει καλέσει τον συγκεκριμένο πολίτη να υποβάλλει ένσταση και αφού παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όντως μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο, τότε θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Όλα έγιναν στις 9 Ιανουαρίου ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, και από εκεί οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη.

Στο δρόμο του γυρισμού επί του ΒΟΑΚ, τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος. Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό το λόγο μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών.

Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, κόβοντας του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική