Κρήτη

Ηράκλειο

Καταλήψεων συνέχεια σε σχολεία του Ηρακλείου

 

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές που εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας αντιδρώντας έντονα για το Νέο Λύκειο αλλά και την Τράπεζα Θεμάτων.

Υπό κατάληψη τελούν μέχρι στιγμής 24 σχολεία στην Π.Ε Ηρακλείου εκ των οποίων 13 Γυμνάσια, 9 Λύκεια και 2 ΕΠΑΛ και μόλις ένα σχολείο τελεί υπό κατάληψη στα Χανιά ενώ δεν πραγματοποιούνται καταλήψεις  σε Ρέθυμνο και  Λασίθι.

Ειδικότερα , τα Γυμνάσια τα οποία τελούν σήμερα υπό κατάληψη είναι το 1ο, 2ο, 4ο, 6ο, 8ο, 9ο, 11ο, 12ο, 13ο, καθώς και τα Γυμνάσια Αγίας Βαρβάρας , Γουβών ενώ υπό κατάληψη τελούν σήμερα το Μουσικό και το Καλλιτεχνικό .

Σε ότι αφορά τα ΓΕΛ στα οποία από το πρωί πραγματοποιείται κατάληψη αυτά είναι το 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 10ο, και 13ο καθώς και τα ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, και Αλικαρνασσού.

Επίσης υπό  κατάληψη τελούν σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ αλλά και το 2Ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER