Κρήτη

Ηράκλειο

Καταγγέλει το ΠΑΜΕ τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

εργατικο κεντρο ηρακλειου

Για κομματικές σκοπιμότητες καταγγέλει τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλειου το ΠΑΜΕ, με αφορμή την απόφαση για διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στο ΕΚΗ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

​"Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καταθέτοντας απόφαση για διεξαγωγή αρχαιρεσιών στις 2 Δεκέμβρη, έξι μήνες δηλαδή νωρίτερα. Τόσο όμως οι ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι νοιάζονται για τους εργαζόμενους και την λαίλαπα των αντεργατικών αντιασφαλιστικών μέτρων που δέχονται, που στη εισηγητική τοποθέτηση διέθεσαν τέσσερα ολόκληρα λεπτά για τον απολογισμό της απεργίας της 12ης Νοέμβρη.

Ενώ σε πρόταση της ΔΑΣ ΕΚΗ για κήρυξη νέας απεργίας με ανοικτή ημερομηνία  ενόψει των νέων βάρβαρων μέτρων η πλειοψηφία αρνήθηκε, βάζοντας πλάτη στη κυβέρνηση για να περνάει τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι συμβιβασμένες κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν ευθύνες διαχρονικά για την  καταρράκωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχουν συμβάλει να αποστρέψουν τους εργαζόμενους από τα σωματεία και να τα αποδυναμώσουν ώστε οι κυβερνήσεις ανενόχλητα να τσακίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και των κεκτημένων τους. 

​Απόφαση βεβιασμένη και με καθαρά κομματική σκοπιμότητα.  Οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι,(πρώην ΠΑΣΚΕ νην ΣΥΡΙΖΑ ) διαπιστώνοντας πως το επόμενο διάστημα υπάρχουν εκλογές σε σωματεία που δεν «ελέγχουν» κι υπό το φόβο της αύξησης των αντιπροσώπων προβαίνουν στη διεξαγωγή των εκλογών του ΕΚΗ. Τόσο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία των εργαζομένων   που με κρυφές διαδικασίες και υπό τις ευλογίες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ δημιούργησαν διασπαστικό σωματείο, το οποίο με τάχιστες διαδικασίες έκανε εκλογές την Κυριακή και το εντάξανε στη δύναμη του ΕΚΗ στη χθεσινή συνεδρίαση. Ενώ υπάρχουν άλλα σωματεία που κάνουν και ξανακάνουν αιτήσεις για να ανήκουν στο ΕΚΗ και τις απορρίπτουν, όπως για παράδειγμα το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», καταξιωμένο με πλούσια δράση στον κλάδο του.  

​Επιπλέον υπάρχουν σωματεία που είναι κυριολεκτικά σφραγίδες τα οποία δεν έχουν κάνει εκλογές και εμφανίζουν πρακτικά αρχαιρεσιών με αντιπροσώπους, που δεν έχουν καν συνεδριάσει την τριετία, που κάνουν εκλογές με περιπλανώμενους ημέτερους ψηφοφόρους.
Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους κι ας γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες,  να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, που είναι το μόνο στο πλευρό των εργαζομένων".    

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

Ερεύνα και διάσωση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 60χρονο κτηνοτρόφο που χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη δύσβατη περιοχή «Κατσιβέλι» των Λευκών Ορέων στα Χανιά στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση των αρχών καθώς ο 60χρονος έχει ιστορικό καρδιολογικού προβλήματος. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο έφθασε από τη Ρόδο και τον μετέφερε.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων για τα περαιτέρω.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης, 3  από το κλιμάκιο των Βρυσών, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Θανατηφόρο Τροχαίο: Οδηγός μηχανής έχασε ακαριαία τη ζωή του

Ηράκλειο - lockdown: Πότε θα ακούσουμε μουσική στα μαγαζιά - Πότε θα αρχίσουμε να... ξενυχτάμε

 

 

ESPA BANNER