Κρήτη

Ηράκλειο

Κατέθεσαν παράβολο 1 ευρώ αντί για τέλη κυκλοφορίας!

Την κατάθεση μόλις ενός ευρώ, αντί για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, κατέθεσαν σήμερα στη Β' ΔΟΥ Ηρακλείου, μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών και πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην εφορία, της Λεωφόρου Κνωσού.

Η προμήθεια του παραβόλου του ελληνικού δημοσίου, γίνεται από τις ίδιες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας, καθόλα νόμιμος, σύμφωνα με τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών, με το αιτιολογικό της αδικίας και την αδυναμία καταβολής. Αντί λοιπόν να παραδώσετε τις πινακίδες σας επειδή αδυνατείτε να καταβάλετε προκαταβολικά τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, εξετάστε την εναλλακτική λύση που προτείνεται και υλοποιείται στην Κέρκυρα και το Αγρίνιο, εδώ και χρόνια.

Πως γίνεται η διαδικασία - Oδηγίες από τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών

"Παίρνουμε από το ταμείο της εφορίας ένα παράβολο του ενός ευρώ.

Το συμπληρώνουμε με τα στοιχεία του αυτοκινήτου και τα δικά μας.

Γράφουμε επάνω στην δήλωση τα στοιχεία του παράβολου και αφού κόψουμε το απόκομμα  που το κρατάμε εμείς, πάμε στο πρωτόκολλο της εφορίας και ζητάμε να καταθέσουμε την δήλωση με επισυναπτόμενο το παράβολο και να μας δώσει η υπάλληλος φωτοτυπία της κατατεθειμένης δήλωσης με τον αριθμό πρωτοκόλλου επάνω.

Η υπάλληλος θα μας ρωτήσει σε ποιο τμήμα θα πρέπει να το δώσει και θα της πούμε στο τμήμα εσόδων ή και στο τμήμα αυτοκινήτων.

Αν αρνηθεί να το παραλάβει θα ζητήσουμε να μας δώσει γραπτώς βεβαίωση ότι δεν το παραλαμβάνει και να μας δείξει τον νόμο η την εγκύκλιο που λέει ότι δεν επιτρέπεται να παραλάβει οποιαδήποτε έγγραφη δήλωση από φορολογούμενο πολίτη.

Σε άρνηση της να πράξει και τα δυο της λέμε ότι θα φωνάξουμε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν της άρνησης παραλαβής του εγγράφου και θα στραφούμε δικαστικά κατ αρχάς με μήνυση εναντίον της για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας και με αγωγή θα διεκδικήσουμε και αποζημίωση για αυτήν την ενέργεια της σε βάρος μας από την προσωπική της περιουσία.

Αν δεν το πάρει καλούμε την αστυνομία και καταγράφει το συμβάν και προχωράμε στις δικαστικές ενέργειες μέσω του Σωματείου".

Περίπου 100 άτομα σύμφωνα με τη Λαική Στάση Πληρωμών έδωσαν σήμερα το παρών στη Β ΔΟΥ Ηρακλείου και κατέθεσαν το παράβολο του ενός ευρώ. Μάλιστα επειδή υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα έγγραφα καθώς οι φορολογούμενοι, δεν ανήκαν στη Β αλλά στην Α ΔΟΥ, εκλήθη η αστυνομία η οποία κατέγραψε το περιστατικό.

 

Κρήτη

Δίκη Γιακουμάκη: Διακόπηκε για τις 6 Ιουλίου η εκδίκαση των 8 εφέσεων

δικη γιακουμακη

Διακόπηκε για την Τρίτη 6 Ιουλίου η εκδίκαση των 8 εφέσεων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου Α’ βαθμού της Εισαγγελέως.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία που κύλησε ομαλά κατέθεσαν τρεις ακόμα συμφοιτητές του αείμνηστου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής ενώ σήμερα, σύμφωνα με το epirus-tv, επρόκειτο να καταθέσει η υπεύθυνη της εστίας της σχολής.

Η εν λόγω δίκη εφόσον δεν κληθούν και άλλοι μάρτυρες οδεύει προς ολοκλήρωση κάτι που αναμένουν με αγωνία οι οικείοι του Βαγγέλη οι οποίοι θα βρεθούν για μία ακόμα φορά στα Ιωάννινα σε λίγες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκινησιακή φόρτιση τις προηγούμενες ημέρες της μητέρας, του πατέρα αλλά και της αδερφής του Βαγγέλη υπήρξε όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη.

Αυτό που ζητά η οικογένεια 6,5 χρόνια μετά είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να λυτρωθεί η ψυχή του Βαγγέλη τους.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειo: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω βλάβης

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια