Κρήτη

Ηράκλειο

Καπάκια για τη μικρή Ελένη

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου συγκεντρώνει ήδη, με τη βοήθεια των μελών του, πλαστικά καπάκια κάθε είδους (από μπουκάλια νερού,  συσκευασίες γάλακτος, χυμών, αναψυκτικών, λαδιών, απορρυπαντικών κ.λ.π), προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια της οικογένειας της μικρής Ελένης Π., η οποία είναι τετραπληγική και πάσχει από το σύνδρομο west, ούτως ώστε να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για τη θεραπεία της στο εξωτερικό.

Καλούμε κάθε άλλο ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας να στηρίξει τη μικρή Ελένη, φέρνοντας όσα καπάκια μπορεί, στα γραφεία του Συλλόγου Ι.Κ.Ξ.Γ PALSO (Εθνικής Αντιστάσεως 27, όπισθεν ξενοδοχείου Galaxy, 1ος  όροφος) έως και την Παρασκευή 23 Μαῒου και ώρες 09.00-15.00 (εκτός Σαββάτου).

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την
Πέμπτη 22/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Τζερμιάδο, στον Άγιο Γεώργιο και στο Καμινάκι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου με την συμβολή κλιμακίων της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Ηρακλείου.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ειδησεις σημερα 

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640