Κρήτη

Ηράκλειο

Και οι συνταξιούχοι ΙΚΑ του Ηρακλείου στην κατάληψη του κτίριου του ΕΟΠΥΥ

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Ηρακλείου καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση με κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στον Εσταυρωμένο και σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για νόμο έκτρωμα που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των φτωχών λαικών στρωμάτων/

Όλη η ανακοίνωση των συνταξιούχων:

"Η κυβέρνηση σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση της να εφαρμόσει το νόμο – έκτρωμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ενώ παράλληλα βάζει σε διαθεσιμότητα και στη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού. Δηλαδή η Επιχείρηση Ολικής Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε πλήρη εξέλιξη και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης ακόμα περισσότερο της Π.Φ.Υ. που βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες της ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

Δεν παραλείπουμε να τονίσουμε ότι η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών που διατάσει η Κυβέρνηση ώστε αυτές να τα παραδώσει, ανέξοδα, στις Υγειονομικές Περιφέρειες θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τη περιουσία του λαού που κτίστηκε με τον ιδρώτα και τα χρήματα κυρίως των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Για άλλη μια φορά λεηλατεί, προκειμένου να εφαρμόσει τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρ. Ένωσης, τη περιουσία του Ελληνικού λαού που έκτισε με τόσες στερήσεις τα τελευταία εξήντα χρόνια.

 Παντού πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης που προεξοφλούν για όλο το λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη.

  Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους και εργαζόμενους με οργάνωση και συσπείρωση να αποτρέψουμε αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Να μην νομιμοποιήσουμε την διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση του Επιστημονικού – Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις ορέξεις Ε.Ε – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των Εμπόρων της υγείας.

 Για όλους μας ένας πρέπει να είναι ο στόχος. Αποκλειστικά – δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – πρόληψης. Να μη καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Όχι στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητα στην υγεία. Οι αγώνες των εργαζομένων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτό που μπορεί να ανατρέψει τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές". 

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την
Πέμπτη 22/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Τζερμιάδο, στον Άγιο Γεώργιο και στο Καμινάκι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου με την συμβολή κλιμακίων της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Ηρακλείου.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ειδησεις σημερα 

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640