Κρήτη

Ηράκλειο

Κάλεσμα των εργαζομένων του ΠαΓΝΗ για συμμετοχή στην απεργία

ΠΑΓΝΗ - εργαζόμενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. συμμετέχει στην Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τα Εργατικά Σωματεία Νοσοκομείων Κρήτης με όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.

Όπως αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Να αγωνιστούμε, να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε για:Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς.

Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά τους. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία (επικουρικών, συμβασιούχων, ΕΣΠΑ,κλπ.).
·         Αποκλειστικά πλήρη δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία, ολοήμερη δωρεάν λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων με αξιοπρεπή και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
·         Να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, αργίες, νυχτερινά).

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Αποπνικτικός συνδυασμός Παρασκευή και Σάββατο

ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σημαντική άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο