Κρήτη

Ηράκλειο

Κάλεσμα στους καταληψίες από το Δήμαρχο, να εγκαταλείψουν τη Λότζια

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου, τη Λότζια, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός απευθύνει κάλεσμα στους νεαρούς να εγκαταλείψουν τη Λότζια, καθώς δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου. Η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Από την προηγούμενη Τετάρτη το Δημαρχείο τελεί, ως γνωστόν, υπό κατάληψη από μια ομάδα νεαρών συμπολιτών. Η κατάληψη αυτή, όπως δηλώθηκε από μέρους τους, επρόκειτο να έχει συμβολικό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Aλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και για το δικαίωμα του νεαρού Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί τις σπουδές του εκτός των φυλακών.

Η δημοτική αρχή επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία απέφυγε να πράξει οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση. Ήδη όμως, και ενώ παρήλθαν πέντε εικοσιτετράωρα από την ημέρα της συμβολικής αυτής κατάληψης, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα οι Δημότες του Ηρακλείου παρεμποδίζονται να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, πολλές εκ των οποίων έχουν μάλιστα επείγοντα χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ του αμέσου κινδύνου απώλειας σημαντικών δικαιωμάτων τους.

Ενόψει όλων των παραπάνω καλούμε τους νεαρούς συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν την έκταση των προβλημάτων που δημιουργούνται και να εγκαταλείψουν το Δημαρχείο».

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)