Κρήτη

Ηράκλειο

Ικανοποίηση Κρέτσου για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ - Δέσμευση για το Βενιζέλειο!

cretu_1.jpg

Την απόλυτη ικανοποίησή της για τον τρόπο με τον οποίο η περιφέρεια Κρήτης διαχειρίστηκε και αξιοποίησε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, εξέφρασε η Ευρωπαία Επίτροπος Corina Cretu, η οποία επισκέφθηκε έργα και υποδομές που χρηματοδοτήθηκαν με το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η Επίτροπος επισκέφθηκε έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το 13ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο νοσοκομείο, την ιστορική βίλα Αριάδνη, και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Παράλληλα ο Ευρωπαία Επίτροπος σε δηλώσεις της δεσμεύτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει οικονομικά για την επέκταση του Βενιζελείου νοσοκομείου και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο. 

cretu_4.jpg

cretu_4.jpg, by lamprakis

13ο Νηπιαγωγείο
Στο 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. ευρώ την Επίτροπο και τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε η διευθύντρια Ανθή Παπαδοκωστάκη, η οποία παρουσία του Αντιπεριφερειάχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, έκανε ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου.  Παράλληλα οι «λιλιπούτιοι» μαθητές είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν με την νηπιαγωγό τους ένα θεατρικό δρώμενο «διανθισμένο» με τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρόντες στην επίσκεψη  της Επιτρόπου στο 13ο νηπιαγωγείο ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, Χάρης Μαμουλάκης, και η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, η οποία ήταν μαζί με την Επίτροπο σε όλες τις επισκέψεις της.  

cretu_2.jpg

cretu_2.jpg, by lamprakis

Βενιζέλειο νοσοκομείο
Επόμενη επίσκεψη της Corina Cretu το Βενιζέλειο νοσοκομείο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ για την νέα πτέρυγα με 20 εκ. ευρώ, ενώ πρόσθετα κονδύλια επενδύθηκαν σε ιατρικό-τενχικό εξοπλισμό όπως ο νέος αξονικός τομογράφος τον οποίο και επισκέφθηκε. Υποδοχή στην κα. CREȚU έγινε στο αμφιθέατρο από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ευθύμη Καρακώστα, την Υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου, και τους εργαζόμενους. Τα στελέχη του νοσοκομείου ενημέρωσαν την Επίτροπο για τα εκτελούμενα έργα, ενώ ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξη της θεσμικά προκειμένου να διασφαλιστούν πρόσθετα κονδύλια για νέα επέκταση. Η Επίτροπος είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί την νέα μονάδα πρόωρων που επίσης χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ. 
Σε δηλώσεις της η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε χαρακτηριστικά για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: 
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υψηλής ποιότητας, για όλη την Κρήτη. Σε αυτό το έργο έχουν επενδυθεί 20 εκ. ευρώ σε υποδομές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού της Κρήτης, ενώ επενδύσαμε και σε ιατρικό εξοπλισμό. Χαίρομε γιατί έχει συμβάλλει το νοσοκομείο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, Ελλήνων και Ευρωπαίων τουριστών, που χαίρουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τα κονδύλια επενδύθηκαν πολύ συνετά, είδαμε σήμερα το νηπιαγωγείο, το Βενιζέλειο, την Κνωσό, και χθες το ΙΤΕ. Οι υποδομές του Βενιζελείου νοσοκομείου εμπλουτίστηκαν χάρις τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Κρήτης, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης και βεβαίως των στελεχών του Βενιζελείου νοσοκομείου. Εμείς θα βοηθήσουμε και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο για την περαιτέρω επέκταση αυτού του νοσοκομείου» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία Επίτροπος. 

cretu_3.jpg

cretu_3.jpg, by lamprakis

Βίλα Αριάδνη-Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού
Επόμενος σταθμός η «Βίλα Αριάδνη» όπου η Επίτροπος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ξεναγήθηκαν από τον αρχιτέκτονα της επιστημονικής επιτροπής Κνωσού Φλάβιο Ζανόν, και την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη.
Σημειώνεται ότι κονδύλια ύψους 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν έργα συντήρησης και ανάδειξης περιφερειακών μνημείων Κνωσού. Αμέσως μετά η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου για το Μινωικό Παλάτι, η κα. Cretu εξέφρασε τον θαυμασμό της. 

Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: 15.000 ευρώ πρόστιμο στον ΟΦΗ για τους φιλάθλους χωρίς μάσκα

οφη

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται  οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Χθες διενεργήθηκαν περισσότεροι από 2.100 έλεγχοι στην Κρήτη και βεβαιώθηκαν 7 πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο βαρύ πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΟΦΗ, καθώς κατά τη διεξαγωγή του χθεσινού ματς με τον Ολυμπιακό εντοπίστηκαν θεατές που δεν φορούσαν μάσκα.

Στα Χανιά επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα σε οδηγούς λεωφορείων και 1  σε υπάλληλο παιδότοπου, όλα για μη χρήση μάσκας, καθώς κι ένα ακόμα πρόστιμο σε μεσιτικό γραφείο που δεν είχε  αναρτήσει την ενημερωτική πινακίδα με τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπονται εντός του χώρου.

Στο Λασίθι βεβαιώθηκε 1 πρόστιμο  σε πελάτη χρυσοχοείου και 1 πρόστιμο σε πελάτη λαϊκής αγοράς, για μη χρήση μάσκας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διαχείριση πυρκαγιών και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

ESPA BANNER