Κρήτη

Ηράκλειο

Θέλει Καστέλι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και... δεν το κρύβει

Στον επικείμενο διαγωνισμό ανάδειξης αναδόχου για το αεροδρόμιο του Καστελίου ρίχνει το βάρος του ενδιαφέροντος και των προσπαθειών της η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως παραδέχεται η ίδια η διοίκηση της.

 «Αυτή την στιγμή επικεντρωνόμαστε στο διαγωνισμό για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ ειδικά για την εγχώρια αγορά αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει και για τους διαγωνισμούς παραχώρησης στο κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων, έστω κι αν παρατηρούνται καθυστερήσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της διοίκησης στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2014, για τον όμιλο.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει συμμαχήσει για το διαγωνισμό του Καστελίου με τη γαλλική Vinci, με τις προσφορές να είναι προγραμματισμένες να κατατεθούν στις 16 Δεκεμβρίου.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υποδομών, στόχος είναι να προκύψει ανάδοχος,  στις αρχές του 2015 ώστε στη συνέχεια η σύμβαση παραχώρησης του έργου- το οποίο κατά τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών είναι ‘’ η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα"-   να οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχολιάζοντας το περιβάλλον πολιτικής αστάθειας που βιώνει η χώρα τελευταία, η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εμφανίστηκε αισιόδοξη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρούμε ότι οι προοπτικές για τον κλάδο παραμένουν θετικές, παρά την πολιτική αστάθεια» .

 Ειδικά για τον όμιλο, με ανεκτέλεστο ύψους 3,8 δισ. ευρώ κι επιπλέον περί τα  600 εκατ. ευρώ νέων συμβάσεων προς υπογραφή, οι προοπτικές για το 2015 κάνουν λόγο για βελτίωση σε  όλους τους δείκτες και περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας με την ανάληψη νέων έργων.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)