Κρήτη

Ηράκλειο

Η αντιδήμαρχος Παιδείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Τιμούμε σήμερα τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Αυτούς  που με πρωτοπόρο τη νεολαία θυσιάστηκαν, αντιτάχθηκαν στη δικτατορία και προετοίμασαν το έδαφος για την ανατροπή της και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Πέρα από το πρακτικό αποτέλεσμα της θυσίας τους που ήταν η ανατροπή της δικτατορίας, εξίσου σημαντικό ήταν και  το γεγονός ότι ο αγώνας τους ένωσε για μια ακόμη φορά το λαό και καταδεικνύει ότι η ενότητα και η ομοψυχία μας αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για  την αντιμετώπιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε.  

Ειδικά τώρα ο ρόλος αυτός ανήκει πρώτα και κυρίως στους νέους που με οδηγό τα οράματά τους μπορούν να εμπνεύσουν και να ενώσουν, για μια ακόμη φορά, το έθνος μας».

Μαρία Γ. Καναβάκη
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας & ΚΕΠ

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Μανολης Δαμουλάκης

Πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τακτικές κρίσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Χαρακτηρίζονται ήπιες καθώς η ηγεσία του Σώματος έμεινε αμετάβλητη.

Παρέμειναν στις θέσεις τους ο αρχηγός Στέφανος Κολοκούρης και οι δύο υπαρχηγοί του σώματος. Αποστρατεύθηκαν δύο υποστράτηγοι και συγκεκριμένα ο Χρήστος Γκολφίνος και ο Κρητικός Αξιωματικός, Μανώλης Δαμουλάκης από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Ακαδημία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Δαμουλάκης έχει υπηρετήσει και ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ηρακλείου. 

(φωτογραφία ekriti.gr)

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Περίπου 7.000 οι εμβολιασμοί στο νησί (φωτογραφίες)

Κρήτη: Πέθανε μόνη, μέσα στο σπίτι

Κρήτη - κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ