Κρήτη

Ηράκλειο

Η "Αμεση Δημοκρατία" ζητά διευκρινίσεις για την παραλία του Καρτερού

Η δημοτική παράταξη Ηρακλείου "Άμεση Δημοκρατία" για την παραλία του Καρτερού

Η δημοτική παράταξη Ηρακλέιου "Άμεση Δημοκρατία" δεν έχει στόχο σε καμιά περίπτωση να προβεί σε ανακοινώσεις ή κινήσεις που θα μπορούσαν να διχάσουν τους Ηρακλειώτες, και πόσο μάλλον τους συμπολίτες αυτούς που συμφωνούν μαζί μας οτι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων εκτάσεων, όπως της παραλίας Καρτερού, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, σε μεγαλοκαρχαρίες, αντίκειται πλήρως στο δημόσιο συμφέρον.

Στο πλαίσιο αυτο, η παράταξη θεωρεί χρέος της, διαβάζοντας την ανακοίνωση της "Λαικής Συσπείρωσης" που χαρακτηρίζει την επικεφαλής της παράταξης κα Αμανατίδου ως "εκπρόσωπο του ΕΠΑΜ", και τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στον Καρτερό ως "στημένη" να αποσαφηνίσει τα εξής:

Η παράταξη "Άμεση Δημοκρατία" απαρτίζεται από ανθρώπους προερχόμενους από όλο το πολιτικό φάσμα της κοινωνίας (από "δεξιούς", μέχρι κομμουνιστές, αλλα και ανένταχτους) που εμπράκτως αντιστέκονται στις πολιτικές της τροικα, χωρίς κομματικά διευθυντήρια, τα οποία μένουν έξω από τις συνελεύσεις της. Κοινός παρονομαστής τους η θέσπιση πραγματικής Δημοκρατίας, και η ανατροπή των υφιστάμενων οικονομικών πολιτικών, οπως και ο πολιτισμός. Οι συνελεύσεις της είναι ανοικτές, και τα μέλη της μπορούν να καθαιρέσουν την επικεφαλής ανα πάσα στιγμή, εφ όσον αυτή δεν εκτελεί τις αποφάσεις των συνελεύσεων. 

 

* Η Λαική Συνέλευση Καρτερού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, Κυριακή 29/6, συνεκλήθη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον κλήρο της περιοχής. Σε αυτήν, μίλησαν και εκπρόσωποι της Λαικής Συσπείρωσης. Η συνέλευση αποφάσισε την εκλογή συντονιστικού που θα οργανώσει δράσεις και παρεμβάσεις στην Ελλαδα και το εξωτερικό, με στόχο την έξοδο της περιοχής από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER