Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 848 παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

paidikos-stathmos.jpg

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα μοριοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Οι πίνακες είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
 
Τα παιδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 81.003 σε όλη την Ελλάδα, ενώ έγιναν 106.885 έγκυρες αιτήσεις στο σύνολο των 121.683 αιτήσεων. Εκτός έμειναν συνολικά 25.882 παιδιά (από τις έγκυρες αιτήσεις).

Στο Ηράκλειο εγκρίθηκαν από τις 872 αιτήσεις που είχαν  υποβληθεί, οι 848 για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου,  όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος  του Δημοτικού Οργανισμού  Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου ,Γιώργος Βουρεξάκης .

Μάλιστα όπως ανέφερε οι αιτήσεις  που εγκρίθηκαν είναι  περίπου 30 περισσότερες από πέρυσι.

​Σύμφωνα με τον ίδιο τα παιδιά θα μπορούν από αύριο να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς ενώ οι γονείς θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
 
 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)