Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το ευχαριστώ του προέδρου για τη σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών

listepasanzeugari.jpg

Τους αστυνομικούς που έσωσαν από βέβαιο θάνατο έναν 55χρονο σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας την Τετάρτη 25 Μαρτίου το βράδυ, ευχαριστεί με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αστριτσίου κ. Μιχάλης Γαρεφαλάκης.
Στην ανακοίνωση αναφέρει : «Ως  πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αστριτσίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή του ΑΤ Αρκαλοχωρίου,  τον αξιωματικό υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Μπουμάκη και τους αστυνομικούς που ήταν υπηρεσία την Τετάρτη 25 Μαρτίου, για την άμεση επέμβασή τους σε ένα κοινωνικό πρόβλημα του οικισμού μας, διότι με κίνδυνο της ζωής τους απέτρεψαν να έχουμε θύματα».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ψυχοφαρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο και αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος στις οικογένειες μετά το πολύμηνο λοκντάουν και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς πολλών συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ, Στέλιος Βοργιάς, καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα, σε ποσοστό 15%, των πολιτών που στηρίζονται στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, και μάλιστα όχι ήπιων, στην περιοχή του Ηρακλείου!

Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοργιάς, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλυση και ίσως χρειαστεί νέα έρευνα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τους εκπροσώπους του οποίου, όπως είπε, το ΕΚΗ θα έρθει σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αφενός η πολυετής οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τον εγκλεισμό και τώρα η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

ESPA BANNER