Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τους βρήκαν νεκρούς μέσα σε χαντάκι!

nekroi.jpg

Μπροστά σε δύο νεκρούς βρέθηκαν πριν λίγη ώρα Αστυνομία και ΕΚΑΒ σε δρόμο που οδηγεί από την Επισκοπή στη Γαλύφα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα χαντάκι ενώ κοντά στο σημείο βρέθηκε κι ένα δίκυκλο όχημα.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όλα δείχνουν να πρόκειται για ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα γίνουν γνωστά σε λίγη ώρα.

 

Κρήτη

Καββαθάς στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί ζητούμε να μην ανοίξει η εστίαση

εστίαση κορωνοϊός

"Αυτή τη στιγμή δεν το συζητάμε γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα όλοι οι κλάδοι της οικονομίας. Η δική μας θέση είναι ότι αν δεν μπορεί να λειτουργήσει το 50% του εσωτερικού χώρου της συνολικής δυναμικότητας του καταστήματος δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει η εστίαση".

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης και στο μέλλον του κλάδου εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοίού και ενώ ο κλάδος μετρά 148 ημέρες λουκέτου.

 Όπως ανέφερε ο κ. Καβαθάς στις 10 Φεβρουαρίου η πλευρά των εστιατόρων δεσμεύτηκε να καταθέσει βιώσιμη και ασφαλή πρόταση στην κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα για το άνοιγμα του κλάδου αλλά με ποιο τρόπο αυτά θα μπορούσαν να ανεβάσουν ρολά. Αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων μόνο σε εξωτερικούς χώρους τόνισε ότι είναι μια μη βιώσιμη λύση. Σε ό,τι αφορά τα θερμαντικά σώματα οι εκπρόσωποι του κλάδου εξήγησαν ότι αυτά δεν επαρκούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες

"Επομένως είναι παρακινδυνευμένο κάποιος να κάνει πρόβλεψη για ακριβή ημερομηνία αναφορικά με το άνοιγμα της εστίαση κι αυτό γιατί δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας τις επιπτώσεις, αν υπάρχουν, από το άνοιγμα του λιανεμπορίου", είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα στήριξης στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού και τα οποία θα ισχύσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τον Μάρτιο, ο κ. Καββαθάς σχολίασε πως αρμόδιος για να ανακοινώσει αυτά τα μέτρα είναι ο Υπουργός Οικονομικών και χαρακτήρισε σημαντικά όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να βγουν ζωντανές όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι το 43% του κλάδου φοβάται ότι δε μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Καββαθά στο Ράδιο Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα... 

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!