Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους την Πέμπτη οι φυσικοθεραπευτές - εργοθεραπευτές

φυσικοθεραπεια

24ωρη πανελλαδική απεργία στις 22 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιούν οι φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας. Κύρια αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και άμεση χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που χορηγείται σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων στην Υγεία. Επίσης, η άμεση στελέχωση με πρόσληψη μόνιμης σταθερής εργασίας φυσικοθεραπευτών και εργοθεραπευτών σε όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, καθώς επίσης και σε ειδικές μονάδες αποκατάστασης για ηλικιωμένους, αναπήρους, παιδιά, αθλητικά κέντρα, μονάδες ιαματικών λουτρών κλπ. Σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών του. Στον τελευταίο μνημονιακό οργανισμό του νοσοκομείου μας (2012) που μειώνει κλίνες και οργανικές θέσεις προβλέπονται 20 φυσικοθεραπευτές και δυστυχώς σήμερα υπηρετούν μονάχα 9 και 3 εργοθεραπευτές και υπηρετεί 1. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. 8 θέσεις φυσικοθεραπευτών προβλέπει ο οργανισμός και εργάζονται 4 ενώ η μία θέση εργοθεραπευτή που προβλέπεται παραμένει κενή στερώντας από τους ασθενείς του νοσοκομείου από τις υπηρεσίες του. Επιπλέον οι ελλείψεις συνολικά προσωπικού των νοσοκομείων και βεβαίως ειδικοτήτων που συνεπικουρούν στη φυσικοθεραπεία και την εργοθεραπεία επιβαρύνει σημαντικά το έργο τους. Αυτό έχει δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου όσο και για τους εξωτερικούς ασθενείς.

Το τμήμα φυσικοθεραπείας χρειάζεται άμεσα εκσυγχρονισμό σε εξοπλισμό, υποδομές και μόνιμο προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Έχει κλείσει εδώ και χρόνια στη μονάδα φυσικοθεραπείας του Πα.Γ.Ν.Η. το τμήμα παιδιών με ειδικές ανάγκες κυρίως με νευρολογικά προβλήματα λόγω έλλειψης ειδικού φυσικοθεραπευτή με αρνητικές συνέπειες για τους μικρούς ασθενείς και δυστυχώς η Διοίκηση του νοσοκομείου, η 7η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας αδιαφορούν.

Τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών και εργοθεραπευτών είναι κοινά με όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου. Εντατικοποίηση, εξουθένωση, εξαντλητικά ωράρια, μισθούς εξαθλίωσης, σκληρές συνθήκες εργασίας, κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Οκτώβρη οι φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου μαζί με τα ΔΣ των Σωματείων μας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση στις 13:00 με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για να κατατεθούν οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις μας. Ταυτόχρονα στην Αθήνα διοργανώνεται απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12:00 μ.μ. Διεκδικούμε:

* Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα – Άμεση χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

* Άμεση πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στο νοσοκομείο μας, σύγχρονη μονάδα φυσικοθεραπείας με εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των ασθενών.

* Πλήρη ανάπτυξη φυσικοθεραπευτηρίων και εργοθεραπευτηρίων σε όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας (και βέβαια στα νοσοκομεία μας) σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο σε ιδρύματα χρόνιων παθήσεων, μονάδες για ηλικιωμένους και ανάπηρους, αθλητικά κέντρα, μονάδες ιαματικών λουτρών κλπ. Για να βρουν δουλειά οι χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι μας με μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι συμβάσεις, επικουρικοί, παροχής υπηρεσιών.

* Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER