Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στήριξη στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ

Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης, που βρίσκονται εδώ και 20 μέρες σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στο Ηράκλειο μετά από κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων της Ανακύκλωσης, και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ, by meropi

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ, by meropi

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαζικοί φορείς και σωματεία, δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 40 εργαζομένων που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στο εργοστάσιο με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις που δούλευαν και πριν την έναρξη της νέας εργολαβίας.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Χρήστος Σωκράτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων της Ανακύκλωσης και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης, αυτοί που τόσα χρόνια με τον «δυσβάστακτο» για τον νέο εργολάβο μισθό των 751 ευρώ, κάναμε την ανακύκλωση στο Ηράκλειο πραγματικότητα, σε μια δουλειά που «βασιλεύει» η ηπατίτιδα, αυτοί που μαζί με την πλαστική σακούλα και το πλαστικό μπουκάλι βρίσκαμε ταυτόχρονα ανθρώπινα οστά, ιατρικές σύριγγες, πτώματα ζώων, μέχρι και όλμους, δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το αυτονόητο. Δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Τίποτα λιγότερο."

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ

συλλαλητηριο ΠΑΜΕ, by meropi

«Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με κατάληξη στο Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο, ο οποίος ενώ γνώριζε την πρόθεση των εργαζομένων για συνάντηση, απουσίαζε από το δημαρχείο, αδιαφόρησε επιδεικτικά για τα προβλήματα 40 οικογενειών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό αυξάνονται ανησυχητικά

99 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Από αυτούς οι 25 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 32 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκλ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να έχει διασωληνωθεί. 

Στον Άγιο Νικόλαο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στην Ιεράπετρα νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στη Σητεία και τη Νεάπολη δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

ESPA BANNER