Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σπάνε το ρεκορ γκίνες για φιλανθρωπικό σκοπό με τη συμμετοχη τουριστών!

κρουαζιερα

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 11 το πρωί το κέντρο Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση GUINNESS WORLD RECORD στην Πλατεία Ελευθερίας, ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Τίτλος του ρεκόρ που επίσημα έχει ανατεθεί απο τον Οργανισμό Guinness World Records και θα  επιχειρηθεί να καταρριφθεί είναι: Longest Line of Cake Pops   -   (Η μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops)

​Υπάρχει σχετικό προηγούμενο ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια, ποσότητα την οποία θα πρέπει να περάσουν για να διασφαλίσουν την είσοδο τους στο βιβλίο Guinness World Records. Τα cake pops που θα παρασκευαστούν θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολικό ποσόν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης καθώς και για το έργο άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών: "Με όλες τις δυσκολίες που η χώρα μας περνάει τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε ότι με αυτή μας την ενέργεια μπορούμε να συμβάλλουμε έστω και λίγο στην προώθηση της Ελλάδας στο Εξωτερικό. Το διάστημα αυτό που η προσέλευση τουριστών στο νησί μας συνεχίζεται θα θέλαμε να προβάλλουμε το γεγονός αυτό άμεσα στο εξωτερικό μέσα από αυτούς και την συμβολή τους στο εγχείρημα μας.
Η ευκαιρία μας δίνετε μέσα από την άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου  περίπου 4.700 επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια και 1.620 άτομα πληρώματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα προωθηθούν στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Η πολύτιμη συμβολή όλων (φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, τοπικού τύπου, σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, αλλά και όλων των κατοίκων της Κρήτης) μας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού".

Κρήτη

Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές

Δικηγόροι

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου όπως και σε άλλους 11 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας έχουν ανοίξει οι κάλπες από 7 π.μ., για τις επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) ανάδειξης νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων για την επόμενη τετραετία.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα στο Ηράκλειο θα κριθεί μεταξύ του Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος στον α΄ γύρο αναδείχθηκε πρώτος με  273 ψήφους και την Κατερίνα Κοσμαδάκη, η οποία συγκέντρωσε 189 ψήφους.

Επαναληπτικές εκλογές σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους στη χώρα:

Αθηνών: Δημήτρης Βερβεσός (29.37%) και Δημήτρης Αναστασόπουλος (21.63%)

Βέροιας: Καραβασίλειος Φώτιος (38.80%) και Γεώργιος Χατζόγλου (37.60%)

Ηρακλείου: Νικόλαος Λογοθέτης (42.46%) και Αικατερίνη Κοσμαδάκη (29.39%)

Θεσπρωτίας: Νικόλαος Μπέζας (49.30%) και Κωνσταντίνος Σιντόρης (26.76%)

Θεσσαλονίκη: Δημήτριος Φινοκαλιώτης (24.84%) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας (23.82%)

Θηβών: Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (43.42%) και Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%)

Ιωαννίνων: Μαρία Νάκα (38.92%) και Χριστίνα Τσέτσου (38.92%)

Κατερίνης: Ασημίνα Στρίμπα (33.58%) και Κωνσταντίνος Μηλιός (28.36%)

Κοζάνης: Χρήστος Δημητρόπουλος (38.49%) και Μαρία Κωνσταντινίδου (30.94%)

Λαρίσης: Τρύφων Τσάτσαρος (35.79%) και Νικολέττα Μπασδέκη (33.28%)

Πειραιώς: Ηλίας Κλάπας (31.00%) και Πολυχρόνης Περιβολάρης (30.92%)

Ρόδου: Βασίλειος Περίδης (47.99%) και Γεώργιος Μαυρομμάτης (26.13%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διαχείριση πυρκαγιών και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών: Συνάντηση της διοίκησης με Συριγωνάκη

ESPA BANNER