Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πιέζουν για δωρεάν μετακίνηση ανέργων και επαναλειτουργία δομών φτώχειας

Αστικό ΚΤΕλ Ηρακλείου

Μετά από συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βοργιά Στέλιου και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, συμφωνήθηκε η από κοινού πίεση προς το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό:  
Α) Τη δωρεάν μετακίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ των ανέργων και ευπαθών ομάδων της πόλης μας,  με επιχορήγηση του ΚΤΕΛ,  όπως αυτό ισχύει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Β) Την επαναλειτουργία των Δομών Κοινωνικού Δικτύου Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας, έχοντας υπόψη το κοινωνικό έργο που επιτελούσαν καθημερινά σε 5.000 συντοπίτες μας στο Δήμο Ηρακλείου,  με την απασχόληση 33 ειδικευμένων εργαζομένων οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν την ανεργία.

Για το σκοπό αυτό το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απέστειλε σχετική επιστολή κατόπιν τηλ. Επικοινωνίας με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Φωτίου Θεανώ, ενώ  τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν υπόψη της Υπουργού και από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 9/10/2015 στην Αθήνα.  
Να σημειωθεί ότι υπήρξε δέσμευση και από τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Βαρδάκη Σωκράτη για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας, ενώ παράλληλα μεσολάβησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με την κ. Φωτίου. 
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θεωρεί μείζον ζήτημα την άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων και καλεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

νέα κρούσματα

Συνολικά 193 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 28/11, σε συνολικά 3823 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 109 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

37  νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 41 στο Ρέθυμνο και 6  στο Λασίθι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Οι τρεις λόγοι για τον μεγάλο αριθμό θανάτων στη χώρα μας

Κορωνοϊός - Πλακιωτάκης: «Το Λασίθι πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να νικήσουμε την πανδημία»

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων - Πώς γίνεται η διαδικασία

ESPA BANNER