Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Με το βλέμμα σε Γιόφυρο και Δρακουλιάρη που... γεμίζουν (φωτο)

γιόφυρος

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/10) η Κρήτη, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Μεσαράς, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

γιόφυρος

γιόφυρος, by renas

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου βρίσκεται επι ποδός, καθώς η βροχή προκάλεσε άνοδο της στάθμης του Δρακουλιάρη και του Γιόφυρου ποταμών, χωρίς, μέχρι στιγμής, να εκφράζεται ανησυχία.
Οπως είπε στο ekriti.gr ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαρίνος Πατακός, η στάθμη του Γιόφυρου στην περιοχή Τρεις Βαγιές, χρειάζεται ακόμα ένα μέτρο στη στάθμη του ποταμού, ώστε να μιλάμε για υπερχείλιση.

γιόφυρος

γιόφυρος, by renas

Καλύτερη εμφανίζεται η κατάσταση στον Δρακουλιάρη, ωστόσο μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί. Οι περιοχές που διαρρέουν οι ποταμοί, έχουν πλημμυρίσει ουκ ολίγες φορές, και η επιφυλακή θα είναι συνεχής, καθώς αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης