Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Με επιτυχία η δράση του «Διαβάζω για τους Άλλους» για παιδιά Ρομά

diavazo2.jpg

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» πραγματοποίησε με  μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 10:00 την πρώτη δράση για παιδιά Ρομά στο «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού».

diavazo4.jpg

diavazo4.jpg, by chara

Με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάσαμε για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά σε συνεργασία με την Παιδαγωγό του «Κέντρου Στήριξης Ρομά» κυρίας Μ. Ασαργιωτάκη και την βοήθεια του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού κύριου Α. Περισυνάκη.

Στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για να βγει το πρόγραμμα αυτό που σαν στόχο είχε την μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων ερεθισμάτων μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες σε παιδιά Ρομά ηλικίας 7 έως 13 ετών.
 

diavazo3.jpg

diavazo3.jpg, by chara

Η συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού σχεδιάζουμε να είναι μόνιμη για την σχολική χρονιά 2015-2016, με περιοδικές προγραμματισμένες δράσεις, η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.

diavazo2.jpg

diavazo2.jpg, by chara

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER