Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Λυπητερή" για αντιδημάρχους, υπαλλήλους και... νεκρούς!

loggia.jpg

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2000, επί δημαρχίας Κώστα Ασλάνη, ωστόσο έρχεται στην επικαιρότητα τώρα, εξαιτίας των γνωστών ρυθμών με τους οποίους κινείται το ελληνικό κράτος.

Αφορά σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που ελήφθησαν, τότε, ομόφωνα, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράτυπες, και "προώθησε" στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να έρχονται τώρα τα "μπιλιετάκια" σε τότε δημοτικούς συμβούλους αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους που τις εφάρμοσαν!

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος καλείται να επιστρέψει 5.500 ευρώ, τρεις υποθέσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

α. η ομόφωνη απόφαση για αφορά τσιγάρων και γλυκών στους κρατούμενους των φυλακών Αλικαρνασσού αλλά και η αγορά κρέατος σε άπορους Ηρακλειώτες (κόστος 1.500 ευρώ),  

β. η επίσης ομόφωνη απόφαση για την αγορά δώρων στα παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων για τα Χριστούγεννα (κόστος 5.000 ευρώ).

Η τρίτη υπόθεση είναι λίγο διαφορετική: Η απόφαση, κεντρικά, για αύξηση του μισθού όλων των δημάρχων κατά 20%... προκάλεσε αύξηση και των μισθών των αντιδημάρχων, (οι οποίοι αμείβονται με το μισό της δημαρχιακής αποζημίωσης), όχι γιατί έτσι προέβλεπε ο νόμος, αλλά γιατί έτσι θεώρησε αυτονόητο ο υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας.

Εκτός του κ. Βασιλειάδη, περί τις 18.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει ο κ. Καρατζάνης, αλλά και ο κ. Σερπετσιδάκης, και ο αείμνηστος Γιάννης Δουλουφάκης τα παιδιά του οποίου καλούνται τώρα να επιστρέψουν 43.000 ευρώ!

 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER