Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις αναρρωτικές

Αντιπροσωπία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μαζί με  εμποροϋπάλληλους – ιδιωτικούς υπάλληλους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αναγνώριση των αναρρωτικών τους αδειών, παρευρέθηκαν την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

"Το σωματείο μας απαίτησε την άμεση αναγνώρισης από τον ΕΟΠΥΥ της διάγνωσης ασθένειας-ατυχήματος των συναδέλφων καθώς με το κλείσιμο του οργανισμού δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ότι απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω ασθένειας – ατυχήματος και όχι ως αδικαιολόγητοι απόντες !!! 

Απαιτήσαμε επίσης την άμεση δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τις περιπτώσεις αυτές προκειμένου να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους αποζημιώσεις για τις οποίες πληρώνουν τόσα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές όπως επίσης και για να έχουν απόλυτα δημόσια  υγεία και περίθαλψη.

Η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ επικαλούμενη μία οδηγία που τους διαβιβάστηκε από τα κεντρικά, είπε ότι δεν είναι στην ευθύνη του ΕΟΠΥΥ η σύσταση εξεταστικής επιτροπής από γιατρούς γιατί δεν διαθέτει πλέον γιατρούς και η ευθύνη για τη σύσταση της βαραίνει το ΙΚΑ.

Έπειτα από σωρεία επικοινωνιών των οργανισμών και την πίεση των συναδέλφων και του σωματείου μας, συντάχθηκε ένα έντυπο όπου με την γνωμάτευση του Ιατρού και την φωτοτυπία του βιβλιαρίου ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να το καταθέσουν στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να το καταθέσουν στην εργασία τους.

Παρόλα αυτά, στις απαιτήσεις μας για άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής ιατρών και καθορισμό ημερομηνιών δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση.

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους και έγκυες γυναίκες σε αυτή την κατάσταση. Δώσαμε μάχη για να μην περάσει το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ αλλά και τώρα δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας. Να μην καταργηθεί, να μην συγχωνευτεί καμιά μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας.  Όχι στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού Προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματικότητα στην Υγεία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα να μην επαναπαυθεί, να απευθυνθεί στο σωματείο μας καθημερινά 7-9μμ στο τηλ. 2810283787 ή στο email eiyirakliou@gmail.com . Αν δεν λάβουμε άμεσα ημερομηνίες σύστασης και διεξαγωγής των επιτροπών θα κλιμακώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά".  

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

έγκυος

Τα πιο ευχάριστα νέα είναι αυτά που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας της 36χρονης εγκύου που στις 28 Αυγούστου διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ κόβιντ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου όμως και μετά από μία μεγάλη μάχη τόσο από την ίδια όσο και από τους γιατρούς του νοσοκομείου, βγήκε από την Εντατική και μεταφέρθηκε στην Παθολογική Κλινική αφού πλέον η υγεία της είχε βελτιωθεί σημαντικά, όπως καλή ήταν και η υγεία του εμβρύου.

Σήμερα και όπως αποκάλυψε στο ekriti ο Διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Τερζάκης, η 36χρονη έγκυος ετοιμάζεται να λάβει εξιτήριο το μεσημέρι και να επιστρέψει στο σπίτι της.

"Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Η ίδια αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείο έδωσαν μία σκληρή μάχη και τελικά κέρδισαν. Σήμερα το μεσημέρι η 36χρονη θα λάβει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της. Χθες την επισκέφθηκα κι εγώ στην Παθολογική Κλινική και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση" δήλωσε στο ekriti ο διοικητής του Βενιζελείου. 

ekriti.gr / Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πέταξε τσιμεντόλιθο στο κεφάλι της γειτόνισσάς του!

Ηράκλειο: Μύρισε Φθινόπωρο - Ήρθαν τα πρωτοβρόχια (βίντεο)

Κρήτη: Εκοιμήθη η αγαπητή μοναχή

ESPA BANNER